Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-02 15:00:00

Yurtiçinde Haziran Ayı Tüketici Fiyat Endeksi datası açıklanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi verisinde bir önceki aya göre piyasa beklentisi üzerinde % 1,36 artış kaydedilmişti. Fiyatlar genel düzeyinde, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,39 artış gerçekleşmişti. Özellikle, virüs salgınına dair yaşanan gelişmelerin gıda enflasyonu üzerinde yukarı yönlü risklere neden olabileceği ihtimali ile Haziran ayı talep enflasyonunda yüksek seyrin yaşanması gündeme gelebilir. Haziran ayı tüketici fiyat endeksine dair piyasa beklentisi aylık bazda % 0,95 ve yıllık bazda % 11,00 düzeyinde artış yaşanabileceğine dair şekillenmekte… (03 Temmuz)

TÜİK tarafında açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verisinde Mayıs ayında bir önceki aya göre % 1,54 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 5,53 düzeyinde artış kaydedilmişti. Açıklanacak olan Haziran ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. ( 03 Temmuz)

Yurtiçinde İmalat PMI datası açıklanıyor…

İstanbul Sanayi Odası ve IHS Markit tarafından derlenen verilere göre İmalat PMI datası Mayıs ayında 40,9 düzeyine yükseldi. Yayımlanan raporda, Üretim ve yeni siparişlerde ivme kaybının daha düşük oranlarda gerçekleştiği ve istihdamın nispeten hafif bir düşüş gösterdiği kaydedildi. Girdi maliyetlerinde ise son bir yılın en yüksek artışı görüldüğü açıklandı. Açıklanacak olan Haziran ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. (01 Temmuz)

Mayıs Ayı Dış Ticaret İstatistikleri açıklanıyor…

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2020 yılı Nisan ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,4 azalarak 8 milyar 990 milyon dolar, ithalat %25,0 azalarak 13 milyar 553 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Nisan ayında dış ticaret açığı %67,0 artarak 4 milyar 564 milyon dolara yükselmişti. Açıklanacak olan Mayıs verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. ( 30 Haziran)

Global Piyasalarda ABD Tarım Dışı İstihdam Datası açıklanıyor…

ABD’de açıklanan Mayıs ayı TDİ verisinde piyasada oluşan beklentilerinin aksine 2,509 milyon kişi artış yaşanmıştı. Açıklanacak olan Haziran ayı verisine dair piyasa beklentisi sınırlı artış ile birlikte toparlanmanın devam edebileceği yönünde şekilleniyor… (02 Temmuz)

TDİ verisi ile birlikte açıklanan İşsizlik Oranı verisi Mayıs ayında % 13,3 düzeyinde gerçekleşmişti. Yaşanan salgının olumsuz etkileri ilk etapta işgücü piyasası üzerinde etkili olduğu görülüyor. Açıklanacak olan Haziran ayı İşsizlik Oranı verisine dair piyasa beklentisi % 12,2 düzeyinde gerçekleşebileceği yönünde şekilleniyor… (02 Temmuz)

Aynı zaman aralığında açıklanacak diğer veri ise Ortalama Saatlik Kazançlar Mayıs ayında bir önceki aya göre % 1,0 oranında azalış göstermişti. Açıklanacak olan Haziran ayı Ortalama Saatlik Kazançlar verisinde piyasa beklentisi % 0,8 düşüş yaşanabileceği yönünde şekilleniyor…(02 Temmuz) *FOMC toplantı tutanakları yayımlanacak. (01 Temmuz)

*Fed Başkanı Powell Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşacak. ( 30 Haziran)

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.