Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-30 19:00:00

Çin, ABD’den Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırmasını istedi

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) Suriye’ye yönelik tek taraflı yaptırımları derhal kaldırma çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dün Suriye’deki insani sorun için toplandı. Zhang Jun, son günlerde ABD’nin Suriye'ye sınır ötesi yardım mekanizmasıyla ilgili karar tasarıları ve tasarı değişiklikleri karşısında 6 kez ret oyu kullandığını ve makul çözüm yollarını engellediğini hatırlattı.
 
Zhang, Çin’in Suriye’deki insani durum konusunda daima sorumlu ve yapıcı yaklaşımlara sahip olduğuna işaret ederek, ABD’nin eylemleri üzerine düşünmesi gerektiğini vurguladı.
Çinli temsilci, ABD’nin gerçekten Suriye’deki insani duruma önem veriyorsa derhal insani sorunu siyasileştirmeyi, ikiyüzlü siyasi şovunu, Suriye halkına yönelik tek taraflı yaptırımları ve tamamen asılsız bahaneler öne sürmeyi sonlandırması gerektiğini belirtti.
 
Zhang Jun, ABD’ye hegemonyacı politikalarını ve rejim değişikliği ve zorbalık yönündeki çabalarını sona erdirerek Orta Doğu’daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki istikrarı bozmama ve kaos yaratmama çağrısı yaptı.

 
Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.