Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-08 19:00:00

“Geleceğin Şehri”ne dev yeraltı su arıtma tesisi kuruluyor

Yeraltında bir kullanılmış su geri dönüşüm fabrikasının inşasına, 7 Ağustos Cuma günü, Yeni Xiongan Bölgesi’nde başlandığı bildirildi. Bu ekolojik tesis, Hebei eyaletinde bulunan bu bölgede gerçekleştirilecek olan çevre kalkınmasının çok önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.
 
Söz konusu projenin inşaatçı şirket olan Beijing Municipal Construction’ın yöneticisi Ge Qingli, beş hektarlık bir alana yayılacak tesisin, kullanılmış suların işlenip dönüştürülmesi için 25 cm kalınlığındaki betonla kaplanmış 29 birim havuzdan oluşacağını belirtti. Pis suyun dönüştürme işleminin böylece kapalı bir ortamda gerçekleşeceği ve işletmenin üzerini kaplayan alanda bir ekolojik park yapılacağı ve bu parkın en az üçte ikisinin yeşil alanla kaplanmış olacağı açıklandı.
 
Yapımcı şirketin Xiongan işletme müdürü Wang Naiyi, Xiongan'ın yüksek hızlı tren garını da kapsayan yaklaşık beş kilometre karelik bir bölgede yerleşik 152 bin nüfusa hizmet edeceğini duyurdu.
 
Çin, Beijing'in 100 km kadar güneybatısında bir Yeni Xiongan Bölgesi oluşturma niyetini, 1  Nisan 2017’de açıklamıştı.  Sıklıkla Çin’de ‘geleceğin kenti’ olarak takdim edilen Xiongan’ın, 2035 yılına değin modern, yeşil, akıllı ve içinde mutlulukla yaşanabilir; ayrıca görece yüksek bir rekabet gücüne sahip ve insan-çevre etkileşiminde uyuma örnek bir kent olması öngörülüyor.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.