Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-08 17:00:00

AB’ye mobilya ihracat hızlandı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Temmuz ayında 67 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, yılın ilk 7 ayında 368 milyon dolar ihracat ile tamamladı.

AKAMİB ihracatında yüzde 65 paya sahip mobilya ihracatı yüzde 1,2 artışla 43,5 milyon dolar olurken, bölgenin en çok ihracat yapan ili Kayseri, Temmuz ayında yüzde 41 artışla 39 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Pandeminin en ağır yaşandığı dönemde bile ihracatı düşmeyen defne, adaçayı, mantar tarzı bitkilerin bulunduğu orman tali ürünleri sektörü Temmuz ayında yüzde 48’lik artışla en çok artış gösteren sektör olurken, ilk 7 ayda da yüzde 37 artışla 23 milyon dolarlık orman tali ürünleri ihracatı gerçekleşti.

Evde vakit geçirmek mobilyaya talebi artırdı, Fransa’ya ihracat yüzde 100 arttı

En önemli ihracat partnerlerimizden Avrupa Birliği’nde yaşanan toparlanmanın talebi artırdığını söyleyen AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, “Pandemi döneminde uzun süre evde kalanların ilk işi mobilyalarını değiştirmek oldu. Temmuz ayında Fransa’ya olan ihracatımız yüzde 100’e yakın oranda artarken, Almanya’ya olan ihracatımız da yüzde 60 oranında arttı” dedi.

Salgının yoğun olarak hissedildiği ABD’ye olan ihracat artışının Temmuz ayında yüzde 68 oranında olduğunu belirten Başkan Kılıçer, “İsrail, Suudi Arabistan, Romanya gibi pazarlarda da ihracat artışı sevindirici. En büyük pazarlarımızdan Irak, İtalya ve Mısır’da hala artış başlamadı. Kısa sürede buradaki talebinde artacağını ve ihracat rakamlarımızın eskisinden de iyi olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.