Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-08 17:45:12

İYİ Partili Yılmaz: "Sağlık sistemi her kademesinde nitelikli bir şekilde yapılandırılacaktır"

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, beraberindeki İYİ Parti üyeleri ve Hastanemi Kapatmayın Platformu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Hastanenin; iktidarın yanlış ve milletin sırtına yük olan politikaları nedeniyle kapatılmak istendiğini belirten Yılmaz, “1956 yılında kurulan, 1989 yılında mevcut yerine taşınan ve bugün 500 yatağa ulaşan, 12 ana dal ve 4 yan dalda eğitim veren hastanemiz; Türkiye’de eğitim ve araştırma vasfına sahip tek onkoloji hastanesidir. Dünya standartlarında hizmet veren yılda yaklaşık 400.000 kişiye poliklinik, 25 bin kişiye yataklı tedavi hizmeti sağlayan onkoloji hastanemiz, binlerce vatandaşımıza üst düzey hizmet vermiş olup her zaman bilimselliği ve kaliteyi amaçlayan bir kuruluş olmuştur. Yataklı üniteleri, kanser cerrahisi, medikal onkolojisi, kök hücre nakli, ayaktan kemoterapi üniteleri, modern radyasyon onkolojisi, acil servisi, yoğun bakımı, psiko-onkolojisi ve sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizin her yerinden gelen kanser hastalarımıza hizmet vermektedir.

Kanser hastalarıyla ilgilenen, şifa dağıtan, kolay ulaşılan hekimlerimiz, sağlıkçılarımız bu hastanededir. Her birine ayrı ayrı minnetlerimizi sunuyoruz. Hastanede hastalarımız için sürekli eğitim merkezi bulunmaktadır. Hemen yakınında il dışından gelen hastalarımızın refakatçileriyle birlikte kalabilecekleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait şefkat evi ve Yenimahalle Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım Konukevi hizmet vermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Peki neden bu hastane kapatılmak isteniyor? Neden milletimize sağlıklı hizmet veren ve erişilebilir olan hastanelerimiz bir bir kapatılıyor?” diye soran Yılmaz, “Çünkü milletimizin sırtına bir kambur olan şehir hastanelerinin yüklenicilerine hasta garantisi verildi. İktidar da vatandaşlarımız rant uğruna müşteri yerine koyarak hastanelerimizi kapatıyor. “açıklamasında bulundu.

Yılmaz, “Şehir hastanelerinde vatandaşımız için zamanında randevu alıp muayene olmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Diğer taraftan sağlık hizmetlerinin kalitesi, sunumu, ulaşılabilirliği tartışılırken, şehir hastaneleri kime hizmet ettiği sorgulanan rant merkezleri olarak belleklere kazınmaktadır. Hatırlanacağı üzere Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne verilen hasta garanti sayısına ulaşabilmek için ne yazık ki; Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi, Atatürk Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi ve Dışkapı Çocuk Hastanesi gibi eğitim ve araştırma hastanelerimiz kapatıldı. Kapanan hastanelerin etrafındaki esnaf zarara uğradı, çoğu iflas etti. Kent dokusu bozuldu, trafik içinden çıkılmaz hale geldi. Şimdi de sözleşme bedeli 2,2 milyar Euro olan Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta sayısı garantilerini karşılamak için Ankara Onkoloji Hastanemizin yanı sıra her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi de kapatılmak istenmektedir.” dedi.

İYİ Partili Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz İYİ Parti olarak tüm hastalarımızın birer müşteri olarak görüldüğü, devasa şehir hastanelerinin içerisinde kaybolup gitmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. İYİ Parti iktidarında milletimize sözümüzdür; "Önce insan" ilkesiyle sağlık sistemi her kademesinde nitelikli bir şekilde yapılandırılacaktır. Sağlık sistemi; sağlıklı nesiller oluşturmak amacıyla her bir vatandaşımızı eşit bir şekilde kapsayan, sağlık çalışanlarının haklarını koruyan, eğitimi, teknolojisi, endüstrisi ile erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirilecektir. Küresel ölçekte güç olmak istiyorsak, bunun temeli sağlıklı nesiller yetiştirilmesinden geçmekte. Bu bilinçle İYİ Parti olarak tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmeleri ve eşit hizmet almaları sağlanacaktır. Sağlık sistemimiz standardı yüksek, kaliteli hizmet sunumu yüksek ve ARGE-İnovasyon ile desteklenmiş olacaktır. İYİ Parti iktidarında devasa şehir hastanelerinin hasta garantileri, bilenmeyen kira ve hizmet sözleşmelerine ilişkin bütün yapılar tekrar gözden geçirilecek ve milletimizin sırtına yük olmaktan çıkarılacaktır. Amacımız her bir insanımızın sağlıklı yaşaması, sağlık hizmetlerine erişebilmesi ve kaliteyi sürdürebilmemizdir. Ayrıca defalarca ifade ettiğimiz gibi GATA yeniden açılacaktır. Hem akademi olarak hem de hastaneleri olarak faaliyetlerine devam edecektir. Az kaldı. Biz hazırız. İYİ’leşmek için çok az kaldı.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.