Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-06 09:53:00

Özelleştirme İsviçre'de dezenfektan hammadde kıtlığı yarattı

Dış Haberler, 6 Nisan (HİBYA) – Tages-Anzeiger gazetesinin bildirdiğine göre, İsviçre, Covid-19 ile mücadelelede dezenfektan yapmak için gereken hammadde sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

Gazetenin haberine göre İsviçre, ülkenin alkol pazarını özelleştirme çabalarının bir parçası olarak uzun zamandır sürdürdüğü etanol stoklama uygulamasını 2018 yılında sona erdirmişti.

Stokalamanın sona erdirilme kararının dezenfektan kıtlğina katkıda bulunduğu, ortaya çıkan durumdan sonra içki fabrikaları, şarap imalathaneleri ve hatta bira imalatçılarının etanol üretmeye başladığı bildirildi.

Ülkede alkol kıtlığının başgöstermesi bazı politikacıların tepki göstermesine neden oldu.Parlamento üyesi Alois Gmuer, gazeteye verdiği demeçte "Bir salgın başladığında alkol gibi önemli bir hammaddenin aniden kaybolması söz konusu olmamlıydı" diyerek tepkisini dile getirdi.

İsviçre'nin kahveden buğdaya, pirinçten yemeklik yağa kadar yüzlerce temel ihtiyaç maddesini yıllardır acil durum depeolarında stokladığı biliniyor


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.