Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-20 09:54:00

Emlakta koronavirüs dönemi

Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 18 Mart'tan itibaren, müdürlüklere başvuruların 'Web-Tapu' sistemi üzerinden, işlem (randevu) taleplerinin ise 'Alo-181' çağrı merkezi aracılığıyla veya 'www.tkgm.gov.tr' adresinden yapılmasına kararı verdi.

Öte yandan gayrimenkul danışmanları da bu süreci sancılı atlatıyor.

Koronavirüs salgınının dünyada insan sağlığına olduğu gibi ekonomiye de büyük zarar verdiğini belirten Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş “Her şeyin başı sağlık. Temennimiz ülkemizin ve dünyanın bu salgından bir an önce kurtulması. Ancak bu süreci ekonomide de en az zararla geçirmeye çalışmalıyız” dedi.

İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu olan Evrim Kırmızıtaş, gayrimenkul danışmanlarının bu süreci en az zararla geçirmesi için çeşitli tavsiyelerde bulundu:

‘Videolu ev turu’

Ev gösterme işlemlerine ara verildiği için farklı yolları öneren Kırmızıtaş, “Eğer portföyünüzdeki evlere ulaşmanız sağlık açısından risk taşımıyorsa Facebook, Instagram ya da WhatsApp üzerinden canlı yayın yaparak müşterilerinize evleri gezdirebilirsiniz. Bu evlerin videolu kayıtlarını diğer alıcılarla da paylaşabilirsiniz” dedi.

‘Online eğitim seçeneği’

Bu sürecin kişisel gelişim için değerlendirebileceğine aktaran Kırmızıtaş, “Ücretli veya ücretsiz birçok online eğitim bulunuyor. Emlakçılık üzerine eğitimlere ulaşmak oldukça kolay. RE/MAX Akademim' çatısı altındaki online eğitimler de herkese ücretsiz bir şekilde 1 Nisan'a kadar açık. Bunlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca portföyünüzdeki evlerin daha güzel fotoğraflarını çekebilmek için fotoğrafçılık üzerine online eğitim alabilirsiniz” tavsiyelerinde bulundu.

‘İlişkileri geliştirin’

Herkesin evlerinde olduğu ve çokça boş zamanının bulunduğu bu süreci, gayrimenkul danışmanlarının ilişkileri geliştirme konusunda bir fırsat olarak görebileceklerini aktaran Evrim Kırmızıtaş, “Satıcı portföyünüze iletişiminizi artırabilirsiniz. Gündemden uzak bir konuşma gerçekleştirmek onlara da kendilerini iyi hissettirecektir” dedi.

‘Dijital reklama yönelin’

İnternet kullanımının artması nedeniyle dijital reklamlara önem verilebileceğini belirten Evrim Kırmızıtaş, “Küçük bütçelerle hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Eğer bu konuda bilginiz yoksa öğrenmenin tam zamanı” diye konuştu.

Kırmızıtaş, gayrimenkul danışmanlarına Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek “Ülkemizin salgından kurtulabilmesi ve işlerimize bir an önce dönmemiz için tedbirleri aksatmayalım” uyarısında bulundu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.