Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-07-26 11:13:00

CHP'li KARACA: "Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından Düzce Valiliği tarafından afet bölgesi ilan edildiğine dair kararın geri alınarak Genel Hayata Etkililik kararının verilmesine tepki gösterdi.

Düzce'nin Akçakoca ve Cumaali ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından yerinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca geçtiğimiz Salı günü bir basın açıklaması yaparak sel felaketinin ardından derhal Afet Bölgesi ilan edilmeli çağrısını kamuoyuyla paylaşmıştı. Düzce Valiliği ise CHP'nin bu çağrısının ardından yaptığı açıklamada Düzce'nin afet bölgesi ilan edildiğini duyurmuş iken sonrasında Afet Bölgesi'nin sehven kullanıldığını ve Düzce için Genel Hayata Etkililik kararı alındığını açıkladı.

SEL FELAKETİ UMUT FELAKETİNE DÖNÜŞTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca "Genel Hayata Etkililik" Kararına tepki gösterdi. ‘Afet bölgesi ilan edemiyorlar.'

Anadolu Ajansı'nın da Düzce'nin afet bölgesi ilan edildiğini duyurduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ‘ Devletin resmi haber ajansı bile afet bölgesi kararı alındığını duyurdu. Anadolu Ajansı'nın bu açıklaması, sonra yeniden başka açıklama gelmesi, ülkemizin geldiği noktayı özetler niteliktedir. Düzce'de afet bölgesi kararının alınıp ardından geri çekilmesi, liyakatın olmadığının, devleti iyi yönetemediklerinin kanıtıdır. Ülkemizi Tek Adam'ın elinde yönetilemez bir hale getirdiler. Vatandaşlarımızın bu travmatik zamanlarda beklentileriyle oynanıyor. Vatandaşımız afet sonrası ikinci kez mağdur ediliyor.' Dedi.

AFETLER ‘SEHVEN' OLMUYOR, SONUÇLARINI EN AĞIR ŞEKİLDE VATANDAŞIMIZ YAŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Valiliğin açıklamalarına ilişkin olarak afet bölgesi ve genel hayata etkililik arasındaki farka dikkat çekerek ‘‘Genel Hayata Etkililik kararına göre, sel bölgesinde alınacak tedbirler kısa vadeli olarak yapılacak. Etkinlik kararında hangi kamu iradesinin neye yetkili olduğuna dair bir netlik yok! Afet Bölgesi ilan edilmesinde ise uzun vadeli daha kalıcı çözümler hayata geçirilmesi ve sorumluluğun devlet tarafından yerine getirilmesi yükümlülüğü bulunuyor. Düzce afet bölgesi ilan edilseydi sorunların kalıcı çözümünü devlet üstlenecekti. Ama bu karar gösterdi ki devlet bürokrasisi çökmüş durumda. Valilik afet bölgesi, tanımı için ‘sehven' kullandık diyor. Oysa belirtelim ki afetler sehven olmuyor, sonuç larını en ağır şekilde vatandaşlarımız yaşıyor! Ne yazık ki sel felaketi umut felaketine dönüştü. Yaraları sarılsın diye bekleyen Düzcelilerin beklentisini devletin boşa çıkardığına tanık olmak hepimizi üzüyor. CHP olarak yanlıştan dönülmesi, afet bölgesi ilan edilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz.''



CHP Basın Birimi


© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.