Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-12 10:13:00

Julian Assange Ekvador Büyükelçiliğinde iki çocuk sahibi oldu

Dış Haberler, 12 Nisan (HİBYA) – Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın sığınmacı olarak yaklaşık yedi yıl süreyle yaşadığı Ekvador Büyükelçiliği'nde İsveçli bir kadından iki çocuk sahibi olduğu ortaya çıktı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, çocukların annesi olan İsveç vatandaşı Stella Morris, Assange'ın tutuklu olarak bulundurulduğu İngiliz hapishanesinde, corona virüs tehditi altında olması nedeniyle serbest bırakılması istediği bir video klibiyle ortaya çıktı.

Wikileaks'in Twitter ve Youtube'ta kendi yayınladığı video klibinde ortaya çıkan avukat Stella Morris, klipte Julian Assange ile 2011 yılında tanıştıklarını söyleyerek ''Birbirimize aşık olduk. O zaman Assange'ı iyi tanıyan biriydim, tüm dünyada en iyi tanıdığım biri. O cömert, çok hassas, ve sevgi dolu biri.'' diye konuştu.

Assange'ın nişanlısı Morris, corona virüsünden bir kişinin yaşamını yitirdiği yüksek güvenlikli Belmarsh hapishane'sinde kalan Assange'ın sağlığından endişe ettiği için ilişkisini kamuoyuna açıklamaya karar verdiğini belirterek ''Son beş yılda, aşkın en dayanılmaz koşulları, katlanılabilir hale getirdiğini keşfettim. Ama bu farklı. Şimdi onu tekrar canlı görememekten çok korkuyorum ”dedi.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İsveç yetkilileri tarafından dokuz yıl bir tecavüz suçlaması nedeniyle soruşturulduktan sonra, soruşturma Kasım 2019'da kapatılmıştı.

İade edilmemek için 7 yıl boyunca Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde sığınmacı olarak yaşayan Julian Assange daha sonra İngiliz makamları tarafından ABD'nin iade istemi doğrultusunda 2019 yılında tutuklanmış ve İngiliz Belmarsh Hapishane'sine konulmuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.