Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-23 08:56:00

Şirket haberleri

ŞİRKET HABERLERİ

·

AKSEN

Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Hk KAP'ta yer alan paylaşım

·

ALCAR

Üyesi bulunduğu Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşme sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir.

·

ANELE

Anel Telekom hisselerinin çağrı yoluyla satın alınması hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

·

ARCLK

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir.  Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

ARMDA

Şirket 21 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Intersec Dubai 2020 ödül töreninde Dell Technologies tarafından verilen "Yılın Distribütörü" ödülünü almaya hak kazandı.

·

AYGAZ

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir.  Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

CELHA

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

CEMTS

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde anlaşma sağlanamadığından Türk Metal sendikası'nın almış olduğu Grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

DAGI

Şirket, Erasta Edirne Alışveriş Merkezin'de yeni bir mağaza açmıştır. Açılan bu mağaza ile birlikte bayiler ve e- ticaret hariç olmak üzere, güncel mağaza sayısı 63 olmuştur.

·

DGGYO

Şirket 22.01.2020 tarih ve 2020/1 sayılı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda, mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacı ile İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Ayazağa Mah. 11 Ada ve 4.725 m2 yüzölçümlü 10 nolu parselde bulunan 40.437,91 m2 kullanım alanlı D-Ofis Maslak gayrimenkulünün 40.000.000- Euro bedelle Sell and Leaseback ("Sat ve Geri Kirala") yöntemiyle satılması ve sözleşme vadesi sonunda geri alınması için şirket ile Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. arasında Finansal Kiralama Sözleşmesi imzalanmıştır.Gayrimenkul, satış işleminin tamamlanmasını müteakip 1-10 yıl içinde portföye yeniden dahil edileceğinden, bu işlemin normal bir Maddi Duran Varlık Satışı gibi değil de bir finansman işlemi olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

·

DITAS

Şirket'in üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirket'e bildirilmiştir.Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

EGEEN

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, bunun üzerine Türk Metal Sendikası tarafından, tüm üye işyerlerinde grev kararı alınmıştır. Bu kapsamda  Pınarbaşı ve Serbest Bölgede ki işyerleri bakımından uygulama tarihi bilahare belirlenmek üzere, alınan grev kararı kamuoyuna açıklanmıştı, Grev kararı akabinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından tüm üye işyerlerinde lokavt kararı alındığı, lokavt başlama tarihinin daha sonra açıklanacağı şirkete bildirilmiştir.

·

FMIZP

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

FROTO

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır

·

GEDIK

"KUMPARA" markası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 01/02/2019 tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 16/01/2020 tarihinde tescil edilmiştir.

·

GUBRF

Şirketin %100 hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd. Şti.'ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare'ye yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği kamuoyuna duyurulmuştu.Bu çerçevede 08.01.2020 tarihinde düzenlenen ihalede 75.120.000 USD tutarında teklif sunan Pasco Investment Holding Co. adlı şirketin teklifi İhale Komisyonu tarafından kabul edilerek, ilgili teklifin Şirket Yönetim Kurulu'na sunulmasına karar verilmiştir. 22.01.2020 tarihli toplantısında Yönetim Kurulu, ihaleye sunulan ve geçerli olan teklifin uygunluk ve yeterlilik şartlarını taşıması sebebiyle; ihalenin Pasco Investment Holding Co. adlı şirkete İdari Şartname, İhale Şartnamesi ve firmanın teklifinde sunduğu şartlar dahilinde bırakılmasına; işbu kararın yerine getirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi, sözleşme imzalanması vb. her türlü işlemin yapılması maksadıyla idareye yetki verilmesine karar vermiştir.

·

IZMDC

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Devam eden sürece ilişkin önemli gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

·

KARSN

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir.

·

MEMSA

İlgi gösterilen açıklamamız kapsamında, şirket hisse senetlerinin değerine yönelik olarak sosyal medya platformları üzerinden aleni şekilde başlatılan bir takım girişimlere karşı kamu oyunun dikkati çekilmişti. İlgili süreç Şirketin hukuk departmanı tarafından takip edilmekte olup, son olarak bu sabah itibariyle tespiti yapılan bir paylaşımda, şirketin bağlı ortaklığı Mensa Gayrimenkul A.Ş.'nin Kanal İstanbul Projesi olarak bilinen proje güzergahına yakın arsalarının bulunduğu, bunlara toplu konut yapılacağı veya Katarlılara satılacağının iddia edildiği görülmüştür. Şirket veya bağlı ortaklıklarının aktifinde iddia edildiği gibi bir taşınmaz bulunmamaktadır. Söz konusu paylaşım, benzer bir çok paylaşım gibi, hayal ürünü, tamamıyla yalan, mantıksız ve açık manipülasyon maksatlıdır. Şirket hisse senetlerinin alım satım kararlarının sosyal medya paylaşımlarına bakılarak değil, mali tablo ve özel durum açıklamaları ölçü alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Süreç ile ilgili SPK'ya yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

·

METRO

Şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Metro Maden Pazarlama Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin Mersin ili, Gülnar ilçesi, Büyükeceli köyü sınırları dahilinde ve uhdesinde bulunan maden sahasına Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından işletme ruhsatı verildiği 17.01.2020 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Bahse konu S.20062557 sayılı maden sahası IV.Grup demir madeni sahası olup ruhsat alanı 1.800 hektar'dır.Bağlı ortaklık Metro Maden Pazarlama Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin tasarrufunda bulunan maden sahası ve ruhsatı hakkında gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır.

·

OTKAR

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

OYLUM

Yatırımcılarıdan gelen yoğun bilgi talebi doğrultusunda; 05/12/2019 tarihinde sözleşme imzaladığı Suudi Arabistan'ın en önemli gıda markalarından "Goody"ye ilk parti sevkiyatları 22 Ocak tarihi itibariyle yapılmıştır.

·

PMVR3

T.C. TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI İdare tarafından gelir paylaşımı işi olarak yürütülen Park Mavera III projesinde asli edime konu konutların teslim işlemlerine 27 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlanacak olup, konutların teslim işlemleri şantiye alanında bulunan teslim ofisinde gerçekleştirilecektir. Teslim tarihi ve saatine ilişkin asli edimle sözleşme imzalayan konut alıcılarına Yüklenici tarafından ayrıca teslim ihbarnamesi gönderilecektir.

·

PRKAB

Şirketin yeni çıkarılmış sermayesi 216.733.652,00.- TL olup, şirket esas sözleşmesinin 6. maddesine ilişkin değişiklikler; gerekli tüm süreçler tamamlanarak 21.01.2020 tarihinde Bursa Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.

·

SASA

Yönetim kurulu yaptığı toplantıda, şirkette Genel Müdür Vekilliği görevini yürütmekte olan Sn. İrfan Başkır'ın 22 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Şirket Genel Müdür'ü olarak atanmasına oybirliği ile karar vermiştir.

·

TOASO

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

TTRAK

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir.Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

·

YKSLN

Şirket Yükselen Çelik A.Ş.'nin Yatırımcı İlişkileri internet adresi yatırımcılar ve kamuoyunu daha etkin biçimde bilgilendirmek adına, kullanıcı dostu biçimde yeniden tasarlanarak www.invest.yukselen.com url adresi üzerinden yatırımcıların kullanımına açılmıştır.

·

ZOREN

04.04.2019 tarihli özel durum açıklamasına istinaden, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Denizli ili Sarayköy ilçesinde kurmayı planladığı 35 MW kurulu güce sahip olacak Tekkehamam II Jeotermal Enerji Santrali projesi için yapılan önlisans başvurusu uygun bulmuş olup projeye 30 ay süreyle geçerli önlisans vermiştir.

·

GUBRF

Şirketin faaliyet konuları arasında yer alan maden yatırımları gerçekleştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası alanda faaliyet göstermek üzere, Şirket % 100 pay sahibi olacağı 550.000 TL (BeşyüzellibinTL) sermayeli "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş." ticaret unvanı ile bir anonim şirket kurulması, anılan yeni şirketin tüm kuruluş iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda idareye yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

·

BRSAN

Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası'nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındığı ve lokavt uygulanma tarihinin sonradan tespit edilmesine karar verildiği Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ERSU

AKMAN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 21.01.2020 - 21.01.2020 tarihinde ERSU MEYVE VE GIDA SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,78 - 2,82 TL fiyat aralığından 87.147 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 865.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte ERSU MEYVE VE GIDA SANAYİ A.Ş. sermayesindeki payı 21.01.2020 tarihi itibariyle %8,59 sınırına ulaşmıştır.

·

GSRAY

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 21.01.2020 tarihinde Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.S. (GSRAY) payları ile ilgili olarak 2,20-2,21 TL fiyat aralığından 4.000.000 adet (%0.74) satış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.S. sermayesindeki payları 21.01.2020 tarihi itibariyle %64,61 değerine ulaşmıştır

·

IHLAS

Adem ÖZCAN 22.01.2020 - 22.01.2020 tarihinde İHLAS HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,91 - 0,91 TL fiyat aralığından 19.492,2 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte İHLAS HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki payı 22.01.2020 tarihi itibariyle %0,00247 sınırına ulaşmıştır.

·

MEMSA

Tufan GÖKSEL  21.01.2020 tarihinde MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş payları ile ilgili olarak 0.42 TL fiyat aralığından 141 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. sermayesindeki payı 21.01.2020 tarihi itibariyle %0,29.05 sınırına ulaşmıştır

·

MEMSA

Emin DAŞKESEN 20.01.2020 ve 21.01.2020 tarihinde Memsa payları ile ilgili olarak 0,39-0,42 TL fiyat aralığından 24472 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte memsa sermayesindeki payları 21.01.2020 tarihi itibariyle %0,0927 sınırına ulaşmıştır.

·

MEMSA

Hüsniye GÜVERCİN 21/01/2020 tarihinde MEMSA A.S. payları ile ilgili olarak 0,39 TL fiyat aralığından 150.000 TL toplam nominal  tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte MEMSA A.S. sermayesindeki payları 21/01/2020 tarihi itibariyle % 0,0925 sınırını asmıştır

·

MSGYO

Avram SEVİNTİ 21.01.2020 tarihinde Mistral GYO sermayesindeki payları ile ilgili olarak 2,02-2,06 TL fiyat aralığından satış yaptı. Bu işlemle birlikte Mistral GYO sermayesindeki payları % 0,8849 'ye inmiştir.

 



 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

SNKRN

02.01.2020 tarih ve 2020/01 sayılı Yönetim Kurulu kararında yer alan ve Sermaye Piyasası Kurulu'na eş zamanlı başvurusu yapılan tahsisli ve bedelli sermaye artırım izin taleplerinden, tahsisli sermaye artırım talebine öncelik verilerek, tahsisli sermaye artırımının onaylanmasını takiben bedelli sermaye artırım sürecinin başlatılmasının öngörülmesi nedeniyle 02.01.2020 tarih ve 2020/01 sayılı Yönetim Kurulu kararının iptaline, Şirketin özkaynak yapısını güçlendirmek amacıyla, Esas Sözleşmemizin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6.maddesinin Yönetim Kurulumuza verdiği yetkiye dayanarak, 7.750.000.-TL olan Şirketin çıkarılmış sermayesinin 27.500.000.-TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde; Ortakların yeni pay alma (rüçhan) haklarının kısıtlanarak 1.300.000 TL nominal tutarlı Tahsisli Sermaye Artırımı yapılmasına ve bu suretle Sermaye Piyasası Mevzuatına uygun ihraç edilecek adette sermaye paylarının Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ÇOBANOĞLU tarafından satın alınmak üzere tahsis edilmesine, Tahsisli olarak ihraç edilecek ve ihraççının sermayesinin %16,7742'sine karşılık gelen 1.300.000 TL nominal tutarda sermayeyi temsil eden payların B Grubu hamiline yazılı borsada işlem gören statüde olmasına, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş. düzenlemelerine uygun Sermaye artırımı işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli başvuruların yapılması, izinlerin alınması ve işlemlerin ifa ve ikmali için T.C. Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., T.C. Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli her türlü işlemlerin yapılması hususunda yönetime yetki verilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.