Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 17:37:00

Güzelyalı ortaokulu öğrencileri pandemi sürecini boş geçirmediler

Güzelyalı Ortaokulu Öğrencileri Pandemi Sürecini Boş Geçirmediler

İzmir Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri Covid-19 sebebiyle uzaktan sürdürülen eğitim-öğretim dönemini boş geçirmeyerek öğretmenlerinin desteğiyle verimli aktivitelere imza attılar ve yurtdışı bağlantılarını sürdürdüler. İlk olarak 24 Mart’ta Şehit Ahmet Oruç Ortaokulu İngilizce öğretmeni Rabia Özler Özseçer ve Mine Şay Yavuzel’in başlattığı “Distance Learning” eTwinning projesine katılan öğrenciler, Türkiye-Kuzey Makedonya-Romanya ortaklı projede akranlarıyla birlikte ortak çalışmalar yürüttüler. Projeye katılan iki ülkenin çocuklarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de şiir okuyan Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri, Atamızın dünya çocuklarına armağanı olan bu evrensel bayramın tadını hep birlikte çıkardılar. Ayrıca öğrenciler yine bu proje kapsamında e-dergiler hazırlayarak yayımladılar ve Edpuzzle uygulaması aracılığıyla en sevdikleri film karakterlerinin yer aldığı bir etkinliğe katıldılar.

Pandemi sürecinin etkileriyle birlikte tüm Türkiye’deki öğrencilerle aynı zamanda evlere kapanan Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri çağımızın dijital gelişmelerini yakından takip etme fırsatı bularak, bu gelişmeleri uzaktan izlemekle yetinmeyerek, gelişmelere katkı sundular. eTwinning projesi kapsamında üç ülkeden altı okulun öğrencileriyle birlikte projeye özel olarak kurulan sohbet odasında öğretmenlerinin eşliğinde yabancı dilde yaşıtlarıyla sohbet etme imkanı bulan öğrenciler, dil becerilerini geliştirirken aynı zamanda farklı kültürleri tanıma fırsatı elde ettiler. Projede ayrıca öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla çeşitli uygulamalar (Kahoot, Learning Apps, Cram v.b) ile hazırlanan ders içerikleri EBA, Google ve Whatsapp aracılığıyla öğrencilerle paylaşıldı. 5-E sınıf öğretmenleri tarafından hazırlanan sorularla Sehit Ahmet Oruç Ortaokulu 5- E sınıfı öğrencileri ve Güzelyalı Ortaokulu 5-G sınıfi ögrencileri "Kahoot" yarışmasına katıldılar.

Öğrenciler bu süreçte yine eTwinning projesi aracılığıyla sanatsal becerilerini geliştirecek bir etkinliğe de katılma fırsatı elde ettiler. Müzisyen Mehmet Sümer’in bestelediği proje şarkısını yine proje öğretmenleri ve öğrencileri canlı proje toplantısında hep bir ağızdan söyleyerek yaşanan zorlu pandemi sürecinde bir nebze de olsun moral buldular. Yine öğrenci ve velilerin psikolojik motivasyonlarını artırmak amacıyla 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen canlı bağlantıya Psikolojik Danışman Canan Akdeniz Sayılır konuk oldu ve uzaktan eğitim ile ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler ve öğretmenler son olarak Kahoot aracılığıyla projenin değerlendirmesini yaparak güzel günlerde buluşma dileğiyle yeni eğitim-öğretim yılını beklemeye koyuldular.


Dergici Halkla İlişkiler

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.