Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-19 10:32:07

DEVA’lı Ergen: "Öğretmenlerimizin fedakarlığı hangi soruyla ölçülebilir?"

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, bugün yaklaşık 600 bin öğretmenin girdiği 100 soruluk Öğretmenlik Kariyer Sınavı(ÖKBS) hakkında açıklamalarda bulundu.

“Öğretmenliğin cazibesini maddi ve manevi olarak artıracağız”

Eğitimi ana gündemi yapmak amacında olduklarını belirten Ergen, “Eğitimcilere; kendini rahatça geçindirebilecek, ek iş yapmalarını gerektirmeyecek, çocuklarını rahatça okutabilecek maaş verelim. Biz öğretmenlerimizin gücünü ve potansiyelini tam kapasiteyle işe koşan bir değişim ve dönüşüm anlayışıyla öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini maddi ve manevi olarak artıracağız. ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerin katlandığı zorluğu hangi soruyla ölçebilirsiniz?”

Ergen, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Çok basit şikayetlerle ceza alan, görevine son verilen, görev yeri değiştirilen öğretmen veya yöneticilerin katlandığı zorluğu hangi soru ile ölçebilirsiniz? Karda, çamurda, dağ başındaki uzak köy okullarında görev yapan öğretmenlerin bu fedakarlığı hangi soruyla ölçülebilir? Annesi veya babası vefat etmiş, öksüz kalmış bir öğrencisinin şefkatle başını okşayan öğretmenin bu davranışı hangi soruyla ölçülebilir? Okuluna, sınıfına kütüphane oluşturmak için oradan buradan kitap temin etmeye uğraşan öğretmenin bu gayreti hangi soruyla ölçülebilir?”

“Kar küreyen öğretmenin hizmetleri hangi soruyla ölçülebilir?”

“Sınıfındaki fakir öğrencisine kıyafet, ayakkabı, kalem, defter alan öğretmenin bu iyiliği hangi soruyla ölçülebilir?” diyen Ergen, şunları kaydetti:

“Atandığı okulun; tüm sınıflarını boyayan, sobasını yakıp temizleyen, karını küreyen öğretmenin bu hizmetleri hangi soruyla ölçülebilir? Arkadaşı ile kavga eden çocuğunu korumak için sınıfa girip öğretmene bağırıp çağıran velilere ses çıkaramayan öğretmenin bu davranışı hangi soruyla ölçülebilir? Okuluna ve sınıfına kütüphane oluşturmak için oradan buradan kitap temin etmeye uğraşan öğretmenin bu gayreti hangi soruyla ölçülebilir?”

DEVA Partisi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yol haritasını 13 Eylül 2022’de açıklamıştı. Yol haritasında öne çıkan ifadeler şöyle:

“Mesleğin saygınlığı ve cazibesi maddi ve manevi olarak artırılacak, öğretmenlerin sosyal ve ekonomik statüleri iyileştirilecek, eğitimin değerlendirmesi süreç odaklı yapacağız, öğretmenlerin ihtiyaç ve hedeflerine ulaşmaları için destek sağlayacağız. Öğretmenlerin kariyer gelişiminde kullanılacak değerlendirme kriterlerinden yanayız. Öğretmenlerin özlük haklarında ve çalışma koşullarında adaleti sağlayacağız.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.