Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-06 13:10:00

Kadınlar en çok hangi gün online alışveriş yapıyor

 

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyelerinin bir kısmı arasında yaptığı ankete göre, internetten en fazla alışverişi 25-34 yaşları arasındaki kadınlar yapıyor. Kadınlar e-alışveriş için en yoğun mesaiyi ise perşembe günleri harcıyorlar. Hafta sonu tatili için uçak, otel rezervasyonu ile yine hafta sonu kullanılacak giyecek, kozmetik ürünleri ağırlıklı olarak perşembe günleri satın alan kadınların gün olarak ikinci tercihleri pazartesi oluyor.

 

50-75 LİRALIK ÜRÜNLER ÇEKİCİ

 

Online alışveriş için öğle tatili olan 12.00 - 13.00 saatleri arasını kullanan kadınların, alışveriş yapmak için internete en az girdikleri günler ise önce cumartesi, sonra da pazar. Erkeklerin bir ürünü online satın almaları 10 dakika sürerken, kadınlar daha ince eleyip sık dokudukları için olsa gerek önceden beğendikleri bir ürünü satın almaları bile ortalama 20 dakikayı buluyor.

E-ticaret sitelerinden en çok kıyafet satın alan kadınlar, daha sonra sırasıyla takı, kozmetik ürünler, ayakkabı, çanta ve teknoloji ürünleri için para harcıyorlar.

Kadınların çoğunluğu, e-ticaret sitelerinde sunulan ürünlerin ortalama fiyatları 50-75 TL arasında olduğunda, alışverişin çok daha çekici hale geldiğine vurgu yapıyorlar.

Ankete göre, kadınların diğer çevrimiçi alışveriş alışkanlıkları şöyle:

  • Bir ürünü internetten markası ile birlikte arıyorlar.
  • Fırsat ve kampanyaları erkeklerden daha fazla takip ediyorlar.
  • E-Posta bildirimleri, erkeklere göre kadınların alışverişinde daha etkili oluyor.
  • Markaları sosyal ağlarda daha fazla tavsiye ediyorlar.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.