Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-07-17 08:50:00

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden ücretsiz sağlık taraması

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, halk sağlığıyla ilgili önemli bir etkinliği imza atarak, Maltepe Atatürk Meydanı'nda "Sağlık ve Bilgilendirme" çadırı kurdu. Sağlık personelinin görev yaptığı çadıra gelen vatandaşlar ücretsiz tansiyon ve şeker hastalığı taraması geçiriliyor.

"Sağlığınız için buradayız" sloganıyla başlatılan sağlık taraması, 3 Temmuz gününden buyana hızla sürüyor. İlk günden itibaren büyük ilgi gören çadırda her gün saat 12.30-14.30 arasında uzman bir doktor da görev yapıyor. Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Cildiye, Psikiyatri, Acil Tıp, Plastik Rekonstüriktif ve Estetik Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği bölümlerinden uzman doktorlar, başvuran tüm vatandaşların sorularını cevaplandırıyor ve bilgilendiriyor.

Çadırda ayrıca taramaya başvuran vatandaşların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapılıyor. Sonuçlar hakkında ayrıntılı bilgilendiriliyor.

Çadırda yapılan ölçümler sonrası vatandaşlar yüksek ve düşük tansiyon, şeker hastalığı konusunda da ayrıntılı bilgilendiriliyor. Sağlıklı yaşam konusunda vatandaşlara önerilerde bulunuluyor ve daha kaliteli bir yaşam için alınması gereken önlemler anlatılıyor.

Çadırda her gün ayrı bir uzmanlık dalından gelerek vatandaşları sağlık taramasından geçiren doktorlar da muayene detaylarına ve sonuçlarına göre hem bilgilendirme ve önerilerde bulunuyor hem de gerekli yönlendirmelerin yapılmasını sağlıyor.

Bu yıl ilk kez yapılan ve 31 Temmuz'a kadar sürecek etkinliğin düzenli olarak her yıl yapılması planlanıyor.



Maltepe Üniversitesi

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.