Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-24 20:05:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da iftar programında konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Ramazana kavuşmanın heyecanını yaşadığımız bu mübarek günlerde sizlerle tekrar beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

Hatay ile birlikte 11 ilimizi vuran ve 14 milyon insanımızı doğrudan sarsan depremin acısı 85 milyon olarak hepimizi etkiliyor. Nerede olursak olalım kalplerimiz depremzedelerimizle birlikte atıyor. Buradaki kardeşlerimiz sıkıntı çekerken başka işlerle uğraşmayı kendimize zul addediyoruz.

Biz, deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlar gibi değiliz, asla da olmayacağız. Sizler yas tutarken, kendi ihtirasları peşinde koşanları Allah’a havale ediyoruz. Siyasi hırsları ve çıkarlarından başka bir şeyi görmeyen bu tuzu kurulara milletimiz çok yakında hak ettikleri dersi verecektir.

Seçimler elbette önemlidir ama deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddemizdir. Sizler huzura ermeden bize dinlenmek haramdır. Hiçbir ayrım yapmadan, kimsenin kökenine, siyasi tercihine bakmadan mağduriyetleri gidermenin yollarını arıyoruz. Bu anlayışla depremde en çok zarara uğrayan 7 ilimizi ve ilçelerini Cumhur İttifakı olarak ve bunun yanında AK Parti’li 250 belediyemizle kardeş belediye ilan ettik. Hatay'ı da Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize, Tokay, Yalova ve Yozgat belediyelerimiz başta olmak üzere 94 AK belediyemize emanet ettik.

Ramazan ayı boyunca belediyelerimiz her zamankinden fazla gayret göstererek sizlerin yanında olacaklar. Deprem bölgesinde hayat normale dönünceye dek belediyelerimiz faaliyetlerini sürdürecek, bizler de her fırsatta gelip acınızı paylaşacağız.

İnsanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden birinin yıkıcı sonuçlarıyla mücadele ediyoruz. Önümüzde en üst düzeyde konsantrasyon isteyen kritik bir süreç bulunuyor. Böyle bir afetin üzerinden ancak dayanışmayla gelebiliriz.

Bahar ve yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle şehirlerimizin yeniden inşası yolunda önemli mesafe almak istiyoruz. Hasar tespit çalışmalarımızı neredeyse yarıladık. Enkaz kaldırma çalışmalarımız hızla ilerliyor.

Belediyelerimiz Hatay'ı hiç terk etmedi. Bu kenti yeniden ayağa kaldırmak için zamanla yarışıyorlar. Depremin ilk günlerinden beri belediyelerimizin ne kadar özveriyle çalıştıklarını sizler iyi biliyorsunuz.

Çadır kent, konteyner kent ve prefabrik kentlerin kurulumu sürüyor. Sizleri bir an önce kalıcı konutlara kavuşturacak çalışmaları da ihmal etmiyoruz. Ortada elle tutulacak eserleri olmadığı halde sağda solda laf yapanlara bu milletin gücünü ve kudretini göstereceğiz

Bahar ve yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle şehirlerimizin yeniden inşası yolunda önemli mesafe almak istiyoruz."

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.