Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-18 12:13:32

Macao’nun en büyük bilim ödülünü, Kovid-19 incelemesi kazandı

Macao Bilim ve Teknoloji Ödülleri töreni, 16 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirildi. Törende 22 proje ve 30 diploma sahibi öğrenci, bilimsel performansları ve araştırmaları dolayısıyla ödüllendirildi. 

Tören esnasında Macao Özel Yönetim Bölgesi Hükümeti Ekonomi ve Finans Sekreteri Lei Wai Nong, bölgenin son yıllarda Macao’nun bilimsel ve teknolojik inovasyon sisteminin geliştirilmesine, yerel yeteneklerin desteklenmesine ve yapılan araştırmaların ürünlerinin uygulamasına odaklandığını söyledi.

Macao’nun bilim insanları, Hengqin’deki Guangdong-Macao kapsamlı iş birliği bölgesinin inşa edilmesinin sunduğu fırsatlardan yararlanmaya teşvik edildi. Macao bilimsel ve teknolojik gelişmesinin Zhuhai kentinde, Guangdong’a komşu eyalette ve Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez bölgesinde ortaklık halinde teşvik edilmesi yolunda çağrı yapıldı.

Bu bağlamda, Macao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlarından Zhang Kang’ın, ekibiyle birlikte ödül kazandığının altı çizildi. Söz konusu ödül, yapay zekaya ve mülti-omiklere dayalı enfeksiyon mekanizması ve Kovid-19 tedavisine yönelik incelemeye verildi. Ayrıca Zhang, Macao Özel Yönetim Bölgesi Hükümetinin tıp alanındaki araştırmacılara sağladığı desteğin tıp bilim ve araştırmalarının gelişmesine katkı yapacağını ve Macao’nun dünya çapında biyolojik ve tıbbi inovasyon uygulamaları için bir yer olmasına yol açacağına işaret etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.