Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-17 09:15:00

İlk aşı denemesi haberleri piyasaları destekliyor

Haftanın ikinci işlem gününde haber başlıklarında koronavirüsüne dair gelişmeler devam ederken diğer yandan geliştirilmeye başlanan aşının ilk defa denemesinin yapıldığı basında yer aldı. Henüz kesin çözüm mü sorusuna net yanıt verilemiyor fakat tedirginlik boyutunun arttığı bugünlerde en azından olumlu bir haber olarak değerlendiriliyor. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir seyir var ve vadeliler kanadında ise primli bir tablo öne çıkıyor. Ons altın ise %1’e yakın primli ve 1500$ sınırında işlem görüyor. Petrol fiyatlarında ise zayıf görünüm devam etmekte. Brent ve Ham petrol ise 30$ sınırında ve Brent ile ham petrol arasındaki makas iyice daralmış durumda. Bugün içerisinde veri takvimi sakin fakat haber başlıkları kritik önemle takip edilecek.

Yurt içi piyasaların gündeminde ise coronavirüsüne haber akışları devam ediyor. Vaka sayısı dün gelen açıklamalar ile 47’ye ulaştığı görüldü. Tedirgin tablo ve panik havası devam ederken hareketin global piyasalara paralel şekilde yaşandığını da es geçmemek gerek. Yarın Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Bakanların bir araya gelerek paket açıklaması bekleniyor. Coronavirüsüne dair endişeler devam ediyor ve açıklanacak paket ile reel sektörü destekleyici adımlar bir nebze piyasaları rahatlatabilir. Bu nedenle verilerin ikinci planda kaldığı bugünlerde haber başlıkları ve her türlü açıklama kritik önemde takip edilmesinde fayda var. Dün BIST100 endeksi günü %8,07 aşağıda 87.888 puanla tamamladı. Dolar/TL kurunda ise 6,42 seviyesi izleniyor. Dolar/TL cephesinde 6,45-6,50 bölgesi önemli bir alana işaret ediyor.

Manşette Öne Çıkanlar

·         Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin ekonomisinin hükümetin koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için aldığı destek tedbirlerinin etkisi ile ikinci çeyrekte normale döneceğini öngördüklerini bildirdi.

·         BOJ 84 gün vadeli dolar fonlama operasyonu ile piyasalara 30,27 milyar dolar verdi. Bu, global finansal kriz sonrası yapılan ilk dolar fonlama operasyonu oldu.

·         Avrupa'nın önde gelen araç üreticilerinden Fransız PSA Group ve İtalyan Fiat Chrysler Automobiles, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Avrupa genelindeki fabrikalarını kapatacaklarını duyurdu.

·         ABD'de koronavirüs için geliştirilmeye başlanan aşı ilk defa denendi.

·         Sağlık Bakanı Koca dün 29 yeni tanı konduğunu ve yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu belirtti. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndüğünü ve Yurt dışı teması risk olmaya devam edeceğini dile getirdi.

·         ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındıkları bildirildi.

·         İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı’nın Çarşamba günü yeni tip Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısına başkanlık edecek ve toplantının hemen akabinde millet-devlet birlikteliğiyle atmamız gereken adımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğini açıkladı.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay pozitif açılış yapması bekleniyor. 

Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.