Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-22 09:39:00

Endeks rekor tazeledi

Çin’de görülen yeni virüs salgını başta Asya piyasaları olmak üzere risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Virüsün insandan insana bulaştığının tespit edilmiş olması ve ABD’ye sıçraması endişeleri artırıyor. Davos Zirvesi’nde konuşan Trump genel olarak olumlu bir dil kullandı.  ABD Temsilciler Meclisi tarafından Başkanı Donald Trump'a yönelik başlatılan azil sürecinin Senato'daki ilk duruşması bugün yapılacak.

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    

•    18:00 ABD – Mevcut Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Dün güne düşüşle başlayan endeks günün geri kalanında yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışarak gün içinde yeni rekorlar kırdı. Gün içinde en yüksek 123.804’ü gören BIST 100’de gün sonu kapanışı da kapanış bazlı zirve olan 123.556’dan gerçekleşti. Dün ABD’de endeksler satıcılı bir seyirle günü tamamlarken bu sabah vadeli endekslerde dün oluşan kayıplar geri alınmış durumda. Dün Avrupa tarafında da gün içinde ağırlıklı olarak satışlar dikkat çekerken bu sabah hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim. Virüs salgını nedeniyle dün satışlar görülen Asya piyasalarında bugün dengelenme dikkat çekiyor. Dün endeks kapanışında 5,93’ün biraz üzerinde olan Dolar/TL bu sabah da benzer rakamlardan işlem görüyor.  Bu görünüm altında BIST 100’ün güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki zayıf görünüme karşın dün Borsa İstanbul, hem gün için hem de kapanış bazlı rekorlarını tazeleyerek güçlü görünümünü devam ettirdi. Tarihi ortalamalarına göre yüksek olsa da önceki haftaya kıyasla işlem hacminde sınırlı bir düşüş söz konusu. Dün de görüldüğü üzere geri çekilmeler sonrası tepki alımları hızlı ve sert bir şekilde gelmeye devam ediyor. Bu nedenle önemli bir destek seviyesi kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmakta fayda var. Kısa vadede ilk güçlü desteğin de 121.500 civarında oluşmasını beklediğimiz endekste orta vadede en güçlü destek 119 bin olarak izlenmeye devam edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında ise endeksin önündeki ilk direnç olan 124.350 üzerinde alımlar hız kazanabilir.   

Önemli Sektör Şirket Haberleri

HALKBANK  / HALKB 21.02.2020 Basında çıkan haberlere göre; New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank'ın hakkında açılan davaya dahil olmadığı her bir gün için bir milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep etti. Talep kabul edilirse, ceza Halkbank’ın davaya katılmadığı her hafta iki katına çıkacak. Buna göre Halkbank’ın toplam cezası ilk ayın sonunda 105 milyon dolar, ikinci ayın sonunda da 1,8 milyar dolara yükselecek. (SINIRLI NEGATİF)


Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.