Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-20 11:28:00

Natura&Co tüm kadınlar için 'Evdesinamayalnızdeğilsin' diyor

Avon’un dahil olduğu Natura&Co Grubu, küresel COVID-19 salgını kaynaklı sosyal izolasyon nedeniyle artan aile içi şiddete karşı “Evdesin ama Yalnız Değilsin” kampanyası başlattı. Bu alanda çalışan derneklere tüm dünyada Avon Vakfı aracılığıyla 1 milyon dolar yardımda bulunacağını açıklayan Natura&Co, devlet yetkililerine hitaben bu alanda işbirliği yapmak üzere bir mektup gönderdi.

COVID-19 ve yaşanan sosyal izolasyon nedeniyle artan aile içi şiddet olayları, dünyanın önde gelen güzellik şirketi Avon’un dahil olduğu Natura&Co’yu harekete geçirdi. Özellikle kadınların karşılaştığı pek çok zorluğa karşı onlara destek veren çalışmalarıyla öne çıkan Natura&Co, aile içi şiddetle mücadeleye yönelik Türkiye dahil, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ‘Evdesin ama yalnız değilsin’ hareketini başlattı. Türkiye’de de bu kapsamda, valiler, belediye başkanları ve Meclis üyelerinin de aralarında olduğu tüm devlet yetkililerine bir mektup gönderildi.

Hükümet ve devlet yetkilileri ile iş birliği yapacak

Aile içi şiddetin, tıpkı son dönemde yaşanan COVID-19 salgını gibi tüm dünyayı ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Dünyadaki kadınların yüzde 35’i aile içi şiddetle mücadele halinde. Koronavirüs salgını ile birlikte kadın ve çocukların aile içi şiddete karşı savunmasızlıkları da gitgide artıyor. Sosyal mesafe kuralları nedeniyle kadınlar, kendilerine şiddet uygulayanlarla aynı ortamda uzun süre bulunmak zorunda kalıyor. Bu sebeple destek hizmetlerine olan talep de oldukça artmış durumda. Bu dönemde Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışan birimi UN Women, şiddet mağdurlarına öncelik verme çağrısında bulundu. Biz de Natura&Co Grubu markaları, Avon, Natura, The Body Shop ve Aesop olarak bu çağrıyı destekliyor ve aile içi şiddet mağdurlarına ulaşmak için ulusal ve uluslararası organizasyonlarla iş birliği yapıyoruz. Sizlerden şehirlerde ve topluluklarınızda risk altında olan, desteğe ve kaynağa ihtiyaç duyan kadın ve çocukları güvence altına almanızı saygılarımızla rica ediyoruz” denildi.

Bilinçlendirme kampanyaları düzenlenecek

Açıklamada devlet yetkililerine, şu konularda işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekildi: “Sığınma evleri ve yardım hatları gibi aile içi şiddet riski altındaki kadın ve çocukları destekleyen hizmetlere finansman sağlayın ve gerektiğinde kaynakların genişletilmesine destek verin. Halkı bilinçlendirme kampanyaları ile aile içi şiddet konusunu ön planda tutun. Aile içi şiddet mağdurlarının ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı’na ulaşımlarını artırın ve onların bu durumdan korunmalarını sağlayın.”

Sığınma evleri ve sivil toplum kuruluşlarına tam destek

Natura & Co, bünyesinde bulunan dört marka ile birlikte, altı milyondan fazla temsilcisi, 200 milyon tüketici ve 40 bin çalışanı birbirine bağlayan dünyanın en büyük kadın ağını temsil ediyor. Bu kapsamda birlikte bir fark yaratmak adına başlatılan #Evdesinamayalnızdeğilsin kampanyası ile aile içi şiddet mağdurlarına şu alanlarda destek veriliyor: Avon Vakfı, dünya genelinde kadına şiddetle mücadelede doğrudan etki yaratan Sivil Toplum Kuruluşlarına ve diğer aile içi şiddet destek gruplarına 1 milyon dolar bağışlayacak. Sığınma evlerine dernekler aracılığı ile temel kişisel bakım paketleri tedarik edilecek. Şiddetle mücadele edenlere yönelik sosyal yardım kanalları aracılığıyla farkındalığı artıracak, yönlendirme yardımı ve güvende kalma konusunda tavsiyelerde bulunacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.