Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-19 13:20:24

Çin: "UAEA bütçesinin AUKUS ittifakı için kullanılmasına karşıyız"

Çin’in BM Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Wang Qun, Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın (UAEA) bütçesinin ABD, İngiltere ve Avustralya arasındaki AUKUS ittifakının faaliyetleri için kullanılmasına karşı çıktıklarını belirtti.

UAEA Yönetim Kurulu’nun dün düzenlenen toplantısında konuşan Wang, AUKUS adı verilen ABD, İngiltere ve Avustralya arasındaki nükleer denizaltı projesinin, nükleer silahların yayılmasına yol açacağına işaret ederek, bunun uluslararası toplum için ciddi bir tehdit olduğunu ve uygun bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

Wang Qun, UAEA’nın bütçesinin söz konusu projeyle ilgili güvenlik ve denetim çalışmalarında kullanılmasına karşı çıktıklarını vurguladı. 

Wang, UAEA’nın tüm üyelerinin bu sorun hakkında inceleme ve onaylama sürecini başlatması ve uygun bir çözümü bulmak için fikirbirliğine ulaşması gerektiğini dile getirdi. 

Wang, AUKUS’un yarattığı sınamalar karşısında UAEA üyeleri tarafından hükümetler arası denetim ve istişare sürecinin yürütülmesi, konsensüs temelli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.