Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-20 10:55:00

Kaspersky: IoT cihazlarınızı APT gruplarından koruyun

Saldırının, bizim Sofacy adını verdiğimiz APT28 tehdit grubu tarafından yapıldığı belirtiliyor. Kaspersky araştırmacıları Sofacy'nin saldırıya dahil olduğunun henüz kesin olarak belirlenmediğini söylese de bu saldırı Rusça konuşan kişilerden oluşan APT gruplarının IoT cihazlarına ilgi gösterdiği ilk vaka değil.

Kaspersky uzmanlarına göre, 2013 yılında önemli jeopolitik operasyonların da yapıldığı buna benzer bir vaka yaşanmıştı. Aynı APT grubu, router eklentileriyle birlikte BlackEnergy zararlı yazılımını kullanarak saldırılar düzenlemişti. Sofacy ile ilişkilendirilen Hades'in VPNFilter adlı yazılımı kullandığı vaka ise Kaspersky'nin 2017'den beri yıllık APT raporlarında belirttiği gibi router ve IoT donanımlarına yönelik ilginin arttığını gösteriyor.

Şirketleri ve diğer kurumları, IoT sistemlerine ilgi gösteren tehdit gruplarından korumak için Kaspersky şunları öneriyor:


IoT cihazlarını ele geçiren zararlı yazılımlar indirmekte kullanılan URL'leri kapsayan ve kötü amaçlı ağ adreslerinden gelen bağlantıları engelleyen tehdit verisi akışları
Kurumsal cihazlardaki yazılımların güncel olduğundan emin olun. Güncellenemeyen cihazları, yetkisiz kişilerin erişemeyeceği ayrı ağlarda çalıştırın.
İlgili web tabanlı IoT teknolojileri için OWASP IoT Project gibi endüstri uzmanları tarafından sağlanan tehdit modellerini ve açık sınıflarını kontrol edin.
Endüstriyel altyapı koruması için, ağ trafiğini analiz ederek ağ saldırılarını tespit edip önleyen Kaspersky Industrial CyberSecurity gibi çözümler kullanın. Bu işlem kurumsal ağın ve OT ağının sınırında gerçekleşir.
Ayrıca makine öğrenimi anormallik tespiti (MLAD) teknolojisi de ağ saldırılarını ve IoT cihazlarının davranışlarındaki sapmaları belirlemek için kullanılabilir. Böylece, saldırıya uğramış, hasar görmüş veya çalışmayan cihazlar önceden tespit edilebiliyor.


Kaspersky Hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik şirketidir. Kaspersky'nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, sofistike ve gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü ve hizmetini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve 270.000 kurumsal müşterinin kendileri en önemli varlıklarını korumasına yardımcı oluyoruz. Daha fazla bilgi için www.kaspersky.com.tr adresini ziyaret edin.

Kaynak:F5 İletişim Yönetimi

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.