Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-11 15:59:00

Esnaf, oksijen çadırında can çekişiyor

''Esnaf, bir başka deyişle 'kendi işinde, aşında' olan insanlardır.'' ifadesini kullanan Aksakal, şunları kaydetti:

''Nam-ı diğer orta direktir. 
Son günlerde dünyada ve ülkemizde yaşanan coronavirüs pandemisi için alınan önlemler kapsamında en çok etkilenen, orta direğin en büyük kitlesi durumundaki küçük esnaf olmuştur. 
Bu süreçte 500 bin küçük esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalmıştır. 
Kendi ailesi ve yanında çalışanların aileleriyle birlikte yaklaşık 10-12 milyon toplum kesimini kapsayan berber, terzi, bakkal, manav, şoför gibi ahilik geleneğinden gelen bu kesim, şimdi kelimenin tam anlamıyla oksijen çadırında can çekişmektedir. 
Devlet, bu kesime acil olarak şefkatli elini uzatmalı, kredilerini faiziyle ötelemek yerine doğrudan maddi destek sağlamalıdır. Çünkü bu kesim, coronavirüsten sonra vereceğimiz ekonomik mücadelede en önemli dayanağımız olacaktır. 
Bir taraftan coronavirüsten kurtulma çabası verirken, diğer taraftan oluşan yıkımların neticesinde olası bir sosyal patlama riskini besleyecek ve tetikleyecek faktörler gözden uzak tutulmamalıdır. Yani diğer taraftan özgürlükçü demokrasiyi kurtarma mücadelesi vermek zorunda kalmayalım. 
Orta direğe sahip çıkalım, zira özgürlükçü demokrasiyi her türlü tehdit ve tehlikeden koruduğu, onun yıkılmasını önlediği için bu kesime 'demokrasi çadırının orta direği' denilmiştir.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.