Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-03 23:27:00

Dünya Sağlık Örgütü ve IMF, 1 trilyon dolarlık destek fonunu duyurdu

Dünya çapında Koronavirüs (KOVİD-19) vakalarının 1 milyonu geçmesi ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) pandeminin sebep olduğu ekonomik durgunlukla baş edebilmek adına yardımlarda bulunacaklarını açıkladılar.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus salgının insanlığa etkisinin “hayat ve insanların geçimlerini korumaları için müşterek bir mücadele” yarattığını belirtti.

Tedros, salgın süreci boyunca bedava test yapan ve salgın yüzünden etkilenen herkese mali yük bindirmeyen bütün ülkelere teşekkür ettiğini belirtti.

Tedros’a basın açıklamasında katılan Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva artık Dünya’nın ekonomik durgunluğa girdiğini ve KOVİD-19’un etkilerinin küresel finansal krizden çok daha kötü olduğunu söyledi. Georgieva, piyasaları korumak adına 1 trilyon dolarlık “ihtiyat” parası olarak değerlendirdiği yardım fonunu açıkladı. IMF Başkanı, bu paranın en fazla hasar almış ekonomilere “gerektiği kadar” kullanılıcağını söyledi


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.