Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-02 12:14:00

İş başvurusunda taciz şikayetine Başsavcılık, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi

İstanbul'da bir üniversite hastanesine iş başvurusunda bulunan G.O.'nun., 07 Şubat 2019 tarihinde işe başlamadan kendisine verilen iş elbiselerini denediği odada bir cep telefonuyla görüntülerinin kaydedildiğini fark ederek, yaptığı şikâyetine Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

Av. Doğan ERİŞ tarfından yapılan açıklamaya göre, kendisine iş ebiselerini teslim eden Y.A. isimli kişinin, denemesi için gösterdiği odada kıyafetleri denediği sırada kendisine dönük bir cep telefonu olduğunu fark ederek, telefonu control ettiğinde; görüntülerinin kaydedildiğini gördüğünü, panikle görüntüleri silip şüpheliye tepki gösterdikten sonra, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Şüphelinin kayıt yapılmadığını, telefonun şarjda olduğunu iddia ettiğini kaydeden Av. ERİŞ, iş elbiselerinin denendiği odayı bizzat şüphelinin gösterdiği ve telefonunun kayıtta olmasının söz konusu kişinin amacını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Av. ERİŞ, Savcılık sadece emniyet aşamasında alınan ifadeleri yeterli görüp, tarafların ifadelerine gerek duymaksızın kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdiğini belirtti.

Maddi gerçeğin ortaya çıkması için grekli araştırmanın yapılmadığını iddia eden Av. ERİŞ, "Bu durumun dosyayı eksik hale getirdiğini, öte yandan G.O.'nun sildiğini iddia ettiği kamera kayıtlarının geri getirilip, getirilmeyceğine dair bilirkişiye başvurulmamasının ve olayın şahitlerinin olup, olmadığının araştırılmamasının eksik ve hatalı olduğu, Yargıtay İçtihatlarında cinsel suçlarda beyanın esas olduğunun vurgulandığı belirtilerek yapılan itirazın da Sulh Ceza Mahkemesi tarafından grekçesiz olarak reddedildiği " vurgulandı.

HİBYA Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.