Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-09 12:13:00

Türk imalat sektörü bu seminerde buluşacak

Takım tezgahları tasarımı, bilgisayar kontrolü, titreşimleri ve talaşlı imalat mekaniği konularında uzman aynı zamanda da Altın Madalya sahibi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Tezmaksan Makine tarafından düzenlenen “Sanal ortamda imalat teknolojileri ve işletmelere faydaları” başlıklı online seminere katılacak. Webinar alt yapısı ile 11 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seminerde, Kovid-19 salgınının imalat sektöründe yarattığı değişim, yeni beklentiler ve Türkiye için oluşacak fırsatlar ele alınacak.

Tezmaksan Makine, Kovid-19 salgınının dünya imalat sektöründe yarattığı değişimi, yeni beklentileri, Türkiye için oluşabilecek fırsatları British Columbia Üniversitesi öğretim görevlisi ve konunun uzmanı Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın katılımı ile tartışmaya açıyor.

Talaşlı imalat sanayisine yönelik CNC satış, servis, teknolojik danışmanlık, finansman, yazılım ve sektörel eğitim konularında hizmet veren Tezmaksan Makine tarafından düzenlenen “Sanal Ortamda İmalat Teknolojileri ve İşletmelere Faydaları” başlıklı seminer, 11 Haziran Salı saat 17.00’da gerçekleşecek. Takım tezgahları tasarımı, bilgisayar kontrolü, titreşimleri ve talaşlı imalat mekaniği konularında uzman British Columbia Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, bu özel seminerde “imalat sektörünün yeni dönemdeki konu başlıkları, sanal ortamda talaşlı imalat dinamikleri,  verimi arttırıp kayıp oranını düşürmeye yönelik teknikler,  takım tezgahları için simülasyon çalışmaları, çekiç testi içeriği ve dinamikleri” konularında da önemli bilgiler verecek.

Havacılık başta olmak üzere otomotiv ve alüminyum sektöründeki son gelişmelerin de konuşulacağı webinar, sunum ve soru-cevap olmak üzere iki bölümden oluşacak. MAL Manufacturing Automation Laboratories and Terranic Systemes Genel Müdürü Dr. Doruk Merdol’un da konuşmacı olarak katılacağı seminerin moderatörlüğünü Tezmaksan Makine Kurumsal Müşteri İlişkileri ve Operasyonel Kiralama Direktörü Yalçın Paslı yapacak. Seminere katılmak isteyenlerin https://www.tezmaksan.com.tr adresi üzerinden webinar talep formunun doldurulması gerekiyor. Katılımın sınırlı olduğu seminere kayıt olanlara yayın davet linkleri etkinliğin gerçekleştiği 11 Haziran günü mail ile iletilecek.

Prof. Dr. Yusuf Altıntaş kimdir?

Kanada’da bulunan British Columbia Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlayan Altıntaş, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra İngiltere’ye gitti ve Manchester Üniversitesinde takım tezgahları eğitimi aldı. 23 yaşında geri döndüğü Türkiye'de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalıştı. Kanada’daki New Brunswick Üniversitesinde master programına devam ederken McMaster Üniversitesinde de CAD/CAM enstitüsünün başmühendisliğini yaptı. 1986 yılından bu yanadır British Colombia Üniversitesinde görev yapan Altıntaş’ın takım tezgahlarının tasarımı, bilgisayar kontrolü, titreşimleri ve talaşlı imalat mekaniği konularında 200 kadar hakemli dergi ve 100 adet konferans bildirisi bulunuyor. Aynı zamanda “İmalat Otomasyonu: Talaşlı İmalat Mekaniği, Takım Tezgahlarının Titreşimleri ve Kontrolünün Mühendislik Prensipleri” isimli bir de kitabı bulunmakta. Kanada’nın mühendislik alanındaki en önemli ödülü olan Altın Madalya sahibi Altıntaş, aynı zamanda NSERC-Pratt & Whitney Kanada Endüstriyel Araştırma Başkanlığı görevini yürütüyor. Aachen, Stuttgart ve Florida başta olmak üzere pek çok üniversitede misafir profesör olarak da görev yapan Altıntaş, CNC tasarımı, talaşlı imalat mekaniği ve tezgah titreşimleri, dijital makina kontrolü konularında uzmanlık dersleri veriyor. Prof. Altıntaş’ın 35 asistan ve mühendisten oluşan üniversitedeki laboratuvarında geliştirilen talaşlı imalat mekaniği, dinamiği, kontrolü ve ölçme programları (CUTPRO, MACHPRO, NPRO, DELPRO, SpindlePro, Virtual CNC) 300’den  fazla uluslararası uçak, tezgah, takım, otomotiv ve imalat firmasında kullanılıyor. Prof. Altıntaş, Enternasyonal İmalat Mühendisleri Akademisinin (CIRP.net)  2016-2017 dönem başkanlığını da yaptı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.