Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-18 09:14:00

Virüs endişesi güvenli liman varlıklarını tetikliyor.

Vaka sayısında artış ve tedavi sürecine net olumlu bir gelişmenin açıklamalar dışında olmayışı piyasaları satışa yönlendiriyor. Bu sabah Asya endekslerinde satıcılı bir tablo hakim. Vadeliler kanadında da benzer şekilde negatif bir tablo var. Bu sabah yaşanan satıcılı görüntüde Apple’ın ocak-mart döneminde gelirlerine dair beklentilerin virüse bağı azalmasının etkili olduğunu da söylemekte fayda var. Bu gelişmeler endekslere satış getirirken, güvenli liman kaçışı ile ons altın iki haftanın en yükseğine çıkarak 1589$ seviyesini test etti. Petrol fiyatları ise arz-talep dengesine bağlı olarak zayıf görünümünü koruyor.

Yurtiçi piyasalarda ise dün gelişmeler sakindi. Endeks güne güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra gün içinde alıcılı seyrini korudu. Günü %0.53 yukarıda 120.791 seviyesinde tamamladı. Endeks 120 Bin seviyesinden çok uzaklaşabilmiş değil. Bu durum olası bir satış hareketinde bu seviyenin esnetilmesine neden olabilir. O yüzden hareketin pozitif devam etmesi için temkinli yaklaşmak gerekebilir. Dolar/TL’de ise 6.05 üzerindeki seyir sürüyor. Yukarıda 6.07 direnci hareketin hızı açısından önemli. Bu bağlamda yarın ki TCMB kararı önemli olacak. Yurtiçi piyasaların gündeminde bugün bir veri akışı yok fakat olası haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.

Virüs endişesi güvenli liman varlıklarını tetikliyor...

Manşette Öne Çıkanlar

 

·         Çin Uluslararası Ticaret Konseyi'ne bağlı Metalurji Konseyi'den yapılan açıklamaya göre, aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı denizaşırı alıcılar kononavirüs salgını sonrasında Çin'in metal ürünleri teslimatlarını kabul etmeyi durdurdu.

·         AB, Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamak için Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacağını duyurdu.(Habertürk)

·         Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAK) çatısı altında faaliyet gösteren Beriyev Uçak Şirketi’nin CEO’su Yuriy Grudinin, Türkiye’nin 4 adet  amfibi uçağı için açtığı ihaleye Be-200 amfibi uçağı ile  katılacaklarını duyurdu.

·         Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi ocak ayında 21,5 milyar TL fazla verdi.

·         Sabancı Holding’in Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri), %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları'nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamış olduğu değerlendirildi.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.