Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-24 08:51:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?
Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi için en kötüsü sona erdi. Mali sistem artık iç ve dış şoklara karşı daha dirençli. TL'nin Dolar karşısındaki 5,70-5,90 seviyesi rekabetçi görünüyor.
ABD, İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar, 2 kişi ve 6 şirketi kapsıyor.
Dünya Sağlık Örgütü, Çin’deki virüs için uluslararası virüs uyarısı ilan etmedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın azli istemiyle Senatoda devam eden yargılamanın 3. gününde sona erdi. Savcı vekiller, Trump'a yönelik daha önce kabul edilen iki azil maddesinden biri olan "görevi kötüye kullanma" suçlamasına odaklandı.
THY: Coronavirüsü ile ilgili gerekli tedbirler Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tavsiyeleri doğrultusunda  alındı.
Ne Olacak?
İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışı piyasalarda açıklanacak olan PMI verileri piyasaların odağında olacak. Çin Piyasaları ise Bahar Festivali tatili sebebiyle kapalı.
Trump, Orta Doğu barış  planını İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun gelecek hafta Washington'a yapacağı ziyaret öncesinde açıklayacak .
Almanya Başbakanı Merkel bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da görüşecek.
Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği Davos Zirvesi devam ediyor.
Fitch Türkiye notunu değerlendirme tarihi: 21 Şubat 2020.
S&P Türkiye notunu değerlendirme tarihi 31 Ocak 2020.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.
Geçtiğimiz işlem gününe BİST100 endeksi küresel piyasalardaki coronavirüs korkusu ile %0,29 oranında azalışla 122.392 seviyesinden başladı. Açılışın ardından tepki alımlarıyla pozitif yöne eğrilen endeks, sonrasında ECB merkez bankası kararına odaklandı. ECB politika (%0,00) ve mevduat faizinde (%-0,50) değişikliğe gitmedi. Ardından ECB Başkanı Lagarde’nin konuşmaları takip edildi. Lagarde’nin ‘’Çin ve ABD arasındaki Faz 1 ticaret anlaşması belirsizliği tamamen kaldırmasa da hafifçe azalttı. ABD ile AB arasındaki ticaret konusundaki çalışmaların da sürmesini bekliyorum.’’ Açıklamaları her ne kadar olumlu olsa da endekse kar realizasyonu ile birlikte kar satışları geldi.

Endeks günü %0,17 azalışla 122.540 seviyesinden kapattı.

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışı piyasalarda PMI veriler piyasaların odağında olacak. Çin Piyasaları ise tatil sebebiyle kapalı.

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 123.500 – 124.900 olacak. Kar satışlarının gelmesi halinde ise destek seviyeleri ise 122.000 –120.500 olacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.