Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-13 19:40:00

Hastanelere ziyaretçi kısıtlaması getirildi

Bakan Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, hastanelere mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyeceğini mesai saatleri dışında ise sadece bir kişiye izin verileceğini bildirdi.

İlaçlarını raporla alan yaşlıların rapor süresi dolduğunda hastaneye başvurmadan ilacını doğrudan alabileceğini belirten Koca, ''Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek. Mart ve nisan aylarındaki ulusal yada uluslararası konferanslar ve etkinlikler geçici bir süre ertelendi. Bunun dışında vatandaşlar kendilerinde hastalık bulgusu bulduğunda veya şüpheye düştüklerine kolaylıkla Alo 184 koronavirüs danışma hattını arayabilecek.'' dedi.

Koca, şöyle devam etti:

''Vatandaşlar tereddüt altında kaldığında Alo 184'ü arayarak bilgi alabilecek ve yapması gerekenin ne olduğunu doktora gitmeden öğrenebilecek. Bu noktada şüphe taşıyan vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımıza tehlike oluşturmaması sağlanacak. Alo 184 danışma hattının bu pazar günü devreye girmesi planlanıyor. Sağlık kuruluşlarına gitmeden yurtdışından gelenlerin 14 gün izinli sayılmalarıyla ilgili bir karar çıktı. Vaka sayıları dünyada tırmanışa geçerken vatandaşlarımızdan bu noktada yurtdışına çıkmamalarını istiyoruz. Yurtdışında olanların ise dönmek için ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz, kendilerini bulundukları yerde 14 gün izole etmelerini öneriyoruz. Bu nedenle kapıları ve sınırları zorlamamız gerektiğini ifade etmek istiyoruz.''

İlk 2 vakanın belli bir odağa bağlı olduğunu dile getiren Koca, şunları kaydetti:

''Aynı aile içinde 3 yeni tanı daha konuldu. Yeni vakaların da tanımlı çevre içinde olduğunu söylemek istiyoruz. Sonraki 4 vaka, ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişilerdir. Bu somut bilginin ardından dünyadaki tabloya bakmalıyız. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün 124 ülkeye yayıldığını duyurdu. Covid 19'u pandemik hastalık ve bir küresel tehdit olarak tanımladı. Biz de risk küresel derken hep buna dikkat çekiyorduk. Pandemiler dünyaya ekonomik yükler getirir ve bireysel yaşamı kısıtlar. Sağlığımız için bazı özgürlüklerden bir süreliğine vazgeçeceğiz, yurtdışına çıkmayacağız, kalabalık ortamlara karışmayacağız. 
ABD 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koyarken, Türkiye konusunda kaygı taşımadığını gösterdi. Türkiye risk listesinde yok. Bunu gerektirecek düzeyde bir durum asla söz konusu değil. Tabii ki bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız dünyadan her gelene bu dönemde açık değil. Türkiye ise tüm dünyanın gözünde güven telkin eden ülkelerden biri.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.