Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 11:04:00

Ayrıksı okurları"Evde Kal" sürecinde polisiyeye merak saldı

“Benzersiz eserleri okuyucuyla buluşturma” hedefiyle yola çıkan ‘Ayrıksı Kitap’, #EvdeKal sürecinde geçtiğimiz aylarda yayımladığı Martin Beck serisiyle polisiyeye merak salan okurların buluşma noktası oldu.

Bir süredir dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle tüm herkesin evlerde vakit geçirmeye başladığı bugünlerde kitapseverlerin polisiyeye olan ilgisi artınca adres Ayrıksı Kitap oldu. Modern polisiye edebiyatının mihenk taşlarından olan İsveçli yazarlar Maj Sjöwall ve Per Wahlöö’nün 1960 ve 70’lerde kaleme aldıkları “Martin Beck” efsanesi, okurların evde bolca vakit geçirdiği süreç boyunca Ayrıksı’nın en çok okunan kitapları arasında yerini aldı.

Ayrıksı Kitap tarafından şimdiye dek serinin ilk dört kitabının yayımlandığı Martin Beck serisinde yer alan “Kanaldaki Kadın”, “Duman Olan Adam”, “Balkondaki Adam” ve “Gülen Polis” okurların büyük bir merakla okuduğu kitaplar arasında yer aldı. Kanalda bulunan ve kimliği bilinmeyen bir kadının ölümünü araştıran Komiser Martin Beck’in macerasının anlatıldığı “Kanaldaki Kadın,” arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolan İsveçli bir gazetecinin vakasını anlatan “Duman Olan Adam,” Stockholm’de kız çocuklarının peşinde olan bir katilin hikâyesini anlatan “Balkondaki Adam” ve otobüste öldürülen dokuz yolcunun katilinin bulunmasını konu edinen “Gülen Polis,” polisiye severler tarafından en çok tercih edilen kitaplar oldu. Bu seriyi büyük bir keyifle okuyan okuyucuları çok bekletmeden, serinin beşinci kitabı olan “Kayıp İtfaiye Arabası” da çok yakında yayımlanacak.

#EvdeKal sürecinde ilgi gören diğer Ayrıksı kitapları

Ayrıksı okurları Martin Beck serisinin yanı sıra farklı türlerdeki kitaplara da ilgi gösterdi. Çağdaş Danimarka Edebiyatı’nın en özgün kalemlerinden biri olarak kabul edilen Kaspar Colling Nielsen’in yeni kitabı olan; Danimarka’nın orta yerine dikilen bir dağ ve yarattığı kendi ortamında yaşayanları konu alan “Kopenhag Dağı” okurların tercihleri arasında üst sıralarda yerini aldı. Bunun yanı sıra öğretmen, konuşmacı ve bisikletçi olan yazar A. J. Betts’in kanserli iki gencin hastanede başlayan dostluğunu anlattığı ve aynı zamanda birbirinden tamamen farklı olduğu kadar birbirine ihtiyaç duyan iki kişinin paylaşımlarını, desteğini ve cesaretini konu edinen “Zac ve Mia” da kitapseverlerin tercih ettiği romanlardan biri oldu.

Edip Cansever’in “Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz,” dizelerinden esinlenen yayın çizgisiyle yayın hayatına adım atan Ayrıksı Kitap; gösterişten uzak, emeğe değer veren, kitabı janjanlı ambalajından dolayı değil kitap olduğu için sevip kötü insan olmayı tercih etmeyenlere hitap ediyor.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.