Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 14:04:00

OPEC+‘dan tarihin en büyük üretim kısıntısı

OPEC, Rusya ve diğer büyük petrol üreticilerinin 4 gün süren yoğun müzakerelerden sonra gürde 9.7 milyon varil üretim kısıntısında anlaştı. 

OPEC, Rusya ve ABD, Kanada, Meksika, Brezilya ve Norveç'in aralarında bulunduğu diğer üreticilerin katılımıyla alınan karar tarihteki en büyük bir kerelik üretim kesintisi olarak nitelendiriliyor. Günde 9.7 milyon varil küresel üretimin yüzde 10'una denk geliyor.

 

Özellikle Meksika'nın OPEC+ toplantılarından ayrılması ve büyük kesintiye karşı çıkması görüşmeleri çıkmaza sokmuştu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın müdahalesiyle sorun aşıldı.

Buna göre küresel petrol üretiminde 1 Mayıs'tan başlayarak 30 Haziran'a kadar günde 9.7 milyon varil, Haziran-Aralık arası 7.7 milyon varil ve Ocak 2021 ile Nisan 2022 arası da 5.8 milyon varil kesinti kararlaştırıldı.

Koronavirüs salgınının işyeri kapatmalarına ve ekonomiyi kilitlemesine neden olması küresel petrol talebinin keskin bir şekilde azalmasına neden olacak. Buna bir de Suudi Arabistan ile Rusya arasında bir fiyat savaşı da eklenince Mart ayında petrol fiyatlarında büyük bir düşüş oldu. 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.