Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-01 08:21:00

Tokyo Borsası yedi yıldaki en düşük makro rakamlarla düşüyor


Dış Haberler, 1 Nisan (HİBYA) – Dün Wall Street'teki düşüşün ardından Çarşamba günü Asya borsaları karışık deyrediyor. Japonya'da makro rakamlar olumsuz çıkarken, Çin''deki veriler ekonomi için bir toparlanma gösteriyor.

Çarşamba sabahı, Japon sanayi şirketlerinin ekonomik durum hakkındaki görüşlerini gösteren Japonya Merkez Bankası'nın üç aylık Tankan endeksi sunuldu. İmalat sanayi endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0 iken -8'e gerilemiştir. Reuters'e göre, bu Mart 2013'ten bu yana en zayıf rakam.

Çarşamba sabahı, Japon sanayi şirketlerinin ekonomik durumu hakkındaki tahminleri gösteren Japonya Merkez Bankası'nın üç aylık Tankan endeksine göre imalat sanayi endeksi bir önceki çeyrekte 0 iken, bu yılın ilk çeyreğinde -8'e geriledi.

Tokyo'da, Nikkei endeksi TSİ sabah 07.15'te yüzde 1.4 düştü.

Bie başka makro rakamlar da sabah saatlerinde Çin'den geldi. Caixin Media ve Markit Economics tarafından derlenen verilere göre, ülkenin sanayi için satın alma yöneticileri endeksi, Şubat ayında 40,3 iken, Mart ayında 50,1'e yükseldi. Beklenti 46,0. Endeksin 50'nin üzerinde olması ülkede küçük bir büyümeye işaret ediyor. Dün, Çin'in resmi PMI rakamı 52 olarak açıklanmıştı.

Anakara Çin borsalarında ise Çarşamba günü iyimser bir hava vardı.

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.3 artarken, Shenzhen Borsası yüzde 1.1 yükseldi. Ancak Hong Kong'da borsa yüzde 0.9 düştü.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.