Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 13:14:00

Wirecard Türkiye Genel Müdürü Burhan Eliaçık oldu


Almanya'nın en değerli finans kuruluşu ve Frankfurt Borsası'nda işlem gören ilk 30 teknoloji şirketinden biri olan Wirecard AG çatısı altında faaliyet gösteren Wirecard Türkiye'nin Genel Müdürlüğü görevine Burhan Eliaçık getirildi.
 
Farklı alanlarda ödeme çözümlerini bir arada sunan Wirecard Türkiye'nin Genel Müdürlüğü görevini Burhan Eliaçık üstlendi. Eliaçık, kuruluşunda yer aldığı Ödeme ve Elektronik Para Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürecek.
 
Burhan Eliaçık Kimdir?
Burhan Eliaçık, ODTÜ Endüstri Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 2000 yılında Garanti Bankasında başladı. 2011 yılında Garanti Bankası'ndan ayrılana kadar Garanti ve İş Bankası çabalarıyla başlatılan ve kısa sürede tüm bankaların ortak çabası haline gelen POS'ların ortak kullanımı projelerinde sürece liderlik görevlerini üstlendi. 2011 yılından itibaren Vodafone Türkiye'de Mobil Finansal Servisler Kıdemli Müdürü olarak görev yapan Eliaçık, bu şirkette ilgili departmanın kurulum çalışmalarından başlayarak, banka kullanan veya henüz bankacılık hizmetiyle tanışmamış geniş kitlelerin mobil teknolojiler aracılığıyla finansal hizmetlere erişmesi için birçok çalışmalar yaparak ve sistemler geliştirdi. Görev aldığı 4 yıllık süre boyunca Türkiye'nin en kapsamlı üye işyeri satış ağına sahip ön ödemeli kart projesini Vodafone, Visa, PTT ve ING Bank işbirliğiyle hayata geçirdi. Ayrıca Dünya'nın ilk “Social Wallet” konseptine sahip, içerisinde dünya çapında birçok ilk ve yenilikleri barındıran Vodafone Cep Cüzdan hizmetini hayata geçirerek şirkete global ölçekte 6 ödül kazandırdı. Eliaçık, 2015 yılında Ödeme ve Elektronik Para Derneği'nin kuruluşunda da yer alarak yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Burhan Eliaçık, mobil, bankacılık ve ödeme sistemleri alanındaki 16 yıllık deneyimiyle kurumların dijital dönüşümü ve fırsatları yakalamasına yardımcı olmak üzere danışmanlık vermekte ve FinTech startup'lara mentorluk yapmaktadır.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.