Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-16 12:04:00

Gıda sektörünün ilk kira sertifikası ihracı TSKB’den

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını başarı ile gerçekleştirdi. 75 Milyon TL tutarındaki ihraç hakkında bilgi veren TSKB Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda’ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olmaktan ve sermaye piyasaları ile tanıştırmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sermaye piyasalarına yeni şirketler kazandırma yönündeki çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz” dedi.

 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), Türkiye’de doğalgaz dağıtım sektöründe ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirmesinin ardından yine bir ilke imza atarak gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracını da başarı ile gerçekleştirdi. TSKB aracılığında gerçekleşen ihraçla, Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’e 75 Milyon TL tutarında kaynak sağlandı.

İki yıl vadeli, üç ayda bir dönemsel getiri ödemeli, değişken getirili olmak üzere nitelikli yatırımcılara yapılan ihraç, TSKB’nin de ikinci kira sertifikası ihracı oldu. 11 Mart tarihli ihraç hakkında bilgi veren TSKB Yatırım Bankacılığı Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Aracılık ettiğimiz gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihracıyla müşterimiz Altınmarka Gıda’ya sermaye piyasaları üzerinden uzun vadeli kaynak sağlamış olduk. Herkesin daha çok Kahve Dünyası markası ile tanıdığı, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Altınmarka Gıda’yı sermaye piyasaları ile tanıştırmış olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sermaye piyasalarına yeni şirketler kazandırma yönündeki çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz” dedi.

 

Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında:

1992 yılında İstanbul’da Altınkılıç Ailesi tarafından kurulmuş olan Altınmarka Grubu kahve, kakao ve çikolata ürünleri üretimi ve satışı alanlarında faaliyet göstermektedir. Grup ana faaliyet alanları dahilinde Türkiye ve Bulgaristan’da bulunan 9 adet üretim tesisinde kahve ve kakao ürünleri ile çikolata ve unlu mamullerin üretimi gerçekleştirmektedir. Grup, kahve ve kakao sektörlerine mamul yarı mamul tedarikinin yanı sıra ticari ürünlerini kendi markası ya da private label (özel markalı) olarak satmaktadır. Ayrıca «Kahve Dünyası» markası ile perakende kahve mağazacılığı faaliyetleri bulunmaktadır. 2018 yılı ISO Birinci 500 Büyük Kuruluş Listesi’nde Altınmarka Gıda ile 120. sırada, Detay Gıda ile 476. sırada yer alan Altınmarka Grubu 6 firmasıyla 70’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.