Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-29 16:21:00

Daha iyi bir gelecek için sorumlulukları paylaşmalıyız

HUAWEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Catherine Chen, HUAWEI Better World zirvesinin üçüncü ve son gününde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Dünya genelindeki telekomünikasyon regülatörleri, COVID-19 ile ortaya çıkan ortak sorunları çözmek ve herkes için daha iyi gelecek yaratmak için birlikte çalışmalıdır” dedi.

Endüstri politikalarının dijital ekonominin gelişimini ne şekilde destekleyebileceğini, ekonomik düzelmeye nasıl katkı sağlayabileceğini ve nasıl herkes için daha iyi bir gelecek inşa edebileceğini keşfetmek üzere 80'den fazla ülkeden binlerce çevrimiçi katılımcı eşliğinde gerçekleştirilen HUAWEI Better World zirvesinin üçüncü gününde, açılış konuşmasını, HUAWEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Catherine Chen gerçekleştirdi.

Catherine Chen: Herkes için daha iyi bir gelecek ortak çaba gerektirir

“Geçtiğimiz 30 yıl içinde bilgi teknolojileri hızla gelişti ve insanların yaşamlarını kolaylaştırdı. COVID-19 salgını ise dijital altyapının teknolojik gelişmelere yeterince ayak uyduramadığını ortaya koydu. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) raporlarına göre, dünya nüfusunun yaklaşık yarısı halen internet erişimine veya birçok teknolojik imkana sahip değil. Ülkeler genelinde ekonomiler küçüldükçe, hükümetler dijitalleşme ile ilgili stratejilere daha fazla ağırlık vermektedir. Bizler daha bağlantılı, akıllı ve yenilikçi bir gelecek öngörüyoruz. Bu geleceğin herkes için; kapsayıcı, sürdürülebilir ve daha iyi olmasını sağlamalıyız.”

Daha iyi bir ekonomi için yaratıcılığımızı tepeden tırnağa artırmalıyız

“Birçok ülke, COVID-19 sürecinde kritik önlemleri başarıyla aldığı için, bazı ülkelerdeki ekonomik durum normale dönmeye başladı. Yine bazı ülkeler, bilgi teknolojilerinin de ön planda olduğu farklı teşvik planlarını devreye aldı. Çin'deki yeni altyapı planı kapsamında, önümüzdeki 5 yılda kullanılmak üzere, sadece 5G yatırımı olarak, 140 milyar ABD dolarından fazla kaynak ayrıldı. Bu planlamanın, Çin'in dijital ekonomisine 2 trilyon dolardan fazla katkı sağlaması ve genel ekonomik durumu da olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği de ekonomik düzelmeye katkıda bulunmak amacıyla, 1,1 trilyon Euro’luk bir paket açıkladı.”

“Ekonomiyi canlandırmak için tepeden tırnağa yenilenmeye ve daha yaratıcı olmaya ihtiyacımız var” diyen Catherine Chen, sektördeki aktif dijital dönüşümle birlikte, bu yöndeki hükümet politikalarını desteklemenin tüm sektörlere fayda sağlayacağını ve verimliliği artıracağını da sözlerine ekledi.

Geleceğin Tohumları Projesi, sürdürülebilir bir gelecek için umutları yeşertiyor

Hızla büyüyen küresel dijital ekonomi ve bu yöndeki eksiklikler arasında oluşan uçurumu konu alan Dünya Bankası raporuna atıfta bulunan Chen, “HUAWEI Geleceğin Tohumları programına devam ediyor. Bu program 2008 yılında başlatılmış ve bugüne kadar 108 ülke ve bölgede, 400'den fazla üniversiteden yaklaşık 30.000 öğrenciye fayda sağlamıştır. Dijitalleşme, bugün daha fazla endüstri tarafından benimsenmiş bulunuyor.

Gelecek için ektiğimiz bu tohumlar, ileride Birleşmiş Milletler'in 2030 stratejik kalkınma hedeflerinde, özellikle de iklim değişikliği ile ilgili olan maddelerde karar verici konumda yer alacaklar” dedi.

HUAWEI Better World zirvesinin üçüncü gününde; Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, GSMA, Avrupa Telekomünikasyon Rekabet Birliği (ECTA), Güney Afrika İletişim ve Dijital Teknolojiler Birimi, Ulusal Dijital Ekonomi ve Toplum Komisyonu, Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi, Almanya İnternet Endüstrisi Birliği ile Tayland Ofisi temsilcileri de konuşmacı olarak yer aldı.

Chen’in ardından söz alan kurum temsilcileri, gelecekte inşa edilecek daha bir dünya özelindeki görüşlerini paylaştılar. Uluslararası kuruluşların sözcülerinin gündeminde; küresel olarak birleşik BT standartları oluşturmak, dijital ekonomiyi teşvik etmek, dijital kapsayıcılığı hızlandırmak ve yeni ekonomik normalleri hayata geçirmek vardı.

Ryan Ding: Gelişmiş bağlantı teknolojileri operatörler için yeni fırsatlar yaratacak

Zirvenin dünkü oturumunda söz alan HUAWEI İcra Kurulu Direktörü ve Operatör İş Birimi Başkanı Ryan Ding, GSM operatörlerine yönelik olarak, bağlantı teknolojilerinin potansiyelini ortaya çıkararak işlerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ryan Ding’in konuşmasından bazı satırbaşları şu şekilde;

GSM Operatörleri, ağ teknolojilerini en iyi şekilde kullanmalıdır. Ek yazılım ve panolarla birlikte, RRU'ları (Uzak Radyo Üniteleri) değiştirerek kapasitelerini hızla genişletmelidir. Bu gelişim, operatörlerin salgın sırasında yükselen veri trafiğine daha iyi bir şekilde yanıt vermelerine ve toplam sahip olma maliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olacaktır. Operatörler, kullanıcı deneyimine odaklanmalı ve en iyi ağ sistemlerini kurmalıdır.

Operatörlerin iş potansiyellerini artırmak için ticari yatırımlarını da artırmaları gerekiyor. Ağ teknolojileri yeni bir döneme giriyor ve B2B pazarı, operatörlerin ticari başarısı için büyük önem taşıyor.

Operatörlerin geleceğe yönelik ağ kurulum hedeflerini de belirlemeleri gerekir. Telekomünikasyon endüstrisi, ağ bağlantılarının; bireylerin ve işletmelerin sürekli değişen ihtiyaçlarına nasıl adapte edilebileceğini, dijital ekonominin gelişimini nasıl destekleyeceğini de düşünmelidir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.