Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 09:33:00

Piyasalar Merkez Bankalarını bekliyor

Piyasa Gündemi

Küresel çapta faiz indirim beklentilerinin güç kazanması risk iştahında toparlanmayı beraberinde getirdi. Bununla birlikte virüs salgınının seyri ve küresel ekonomi üzerindeki etkisi yakından izlenmeye devam edilecektir. Yurt içi piyasalarda ise küresel gündeme ek olarak İdlib’te devam eden operasyon ve jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. Şubat ayı TÜFE rakamının aylık bazda %0,70’lik bir artış kaydetmesini bekliyoruz. (Konsensüs: %0,68)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek 
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Virüs salgını ve ekonomik endişelerle 2008 krizinden bu yana en kötü haftasını geçiren küresel hisse piyasaları yeni haftaya faiz indirim beklentileriyle toparlanmayla başladı. İçsel risklerin belirli ölçüde sindirilmesi ve yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla BIST-100 günü %1,24’lük yükselişle 107.310 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %5’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya borsası haricinde genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,22 – 6,23 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,18’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel ölçüde merkez bankalarının devreye gireceği beklentisiyle oluşan pozitif atmosfer dün TL varlıklarda da etkisini gösterdi. Cuma günü kritik gördüğümüz 106 bin sınırında kapanan endeks, dün bu seviyenin üzerinde tutunmayı başardı. Gün içinde Cuma günü oluşan boşluğu doldurmayı başaramayan endeksin bugün yeniden burayı doldurmayı deneyebileceğini düşünüyoruz. Kısa vadede bu boşluğun dolacağı 110.400 ile 100 günlük ortalamanın bulunduğu 110.850 aralığı güçlü direnç bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge tepkide ilk kar realizasyonu isteğiyle karşılaşılacak yer olabilir. Aşağıda ise 106 bin oldukça kritik bir destek olmaya devam ediyor. Burası kırılacak olursa satışların yeniden hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalı.   

 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.