Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-02 23:54:00

Milyonlarca Avrupalı işini kaybediyor, 100 milyar Euro’luk paket yolda

İşsizlik sadece ABD’de değil, Avrupa ülkelerinde de hızla artıyor. Koronavirüs salgınının ekonomilerde yarattığı frene basma süreci milyonlarca Avrupalı'nın işini kaybetmesine neden olurken, Avrupa Birliği istihdamı desteklemek için 100 milyar Euro’luk bir paket hazırlıyor.

Avrupa Komisyonu iş kayıplarını önlemek amacıyla üye ülkelere üye ülkelere dağıtılacak 100 milyar Euro’luk bir fon hazırlığında olduğunu bildirdi.

Komisyon, Avrupa Birliği'nin güçlü kredi notunu kullanarak finans piyasalarından borçlanarak, sağlanacak fonu üye ülkelere uygun koşullarla kredi olarak vermeyi planlıyor.

Diğer yandan milyonlarca Avrupalı işini kaybediyor. Son olarak, İspanya'da Mart ayında işsiz sayısı 302 bin artarak rekor bir rakam olan 3.5 milyon kişiye ulaştı.

Fransa'da kesme işsizlik desteği alan çalışan sayısı 4 milyona çıkarken, Çalışma Bakanı Muriel Penicaud, sayının hızla artmakta olduğunu ifade etti.

Bu yıl başında AB'den ayrılan Britanya'da ise, sosyal yardım (Universal Credit) başvurusu yapanların sayısı Mart ayının son iki haftasında 950 bin kişi arttı.

Britanya'da çalışma yaşında olup, bir geliri olmayan ya da çok düşük olanların yararlandığı gelir desteği yardımları ve vergi kredisi ödeneği birleştirilerek tek bir yardıma; Universal Credit’e dönüştürülmüştü.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.