Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-28 22:06:00

Uçak ve otobüs seferleri genelgesi açıklandı

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, havayolu ile düzenlenecek uçuşlarda, 28 Mart Cumartesi günü saat 06.00'dan itibaren 'Seyahat İzin Belgesi' olmayan yolcular, seyahat edemeyecek. Ancak tedavi ihtiyaçları sebebiyle hakkında sevk kararı verilen hastalar, birinci derece yakını vefat edenler ve son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar 'Seyahat İzin Kurullarına' başvurup, seyahat izin belgesi alarak hava yolu ile seyahat edebilecekler.

Ancak, kamu hizmeti yürütenlerin ve üst düzey kamu görevlilerinin, görevleri çerçevesinde seyahat etmelerinde bir kısıtlama olmayacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINACAK?

Bakanlık, yayınladığı paylaşımda seyahat izin belgesinin nasıl alınacağına dair de bilgiler paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Uçak seferlerine devam edilen havaalanlarında, havaalanı mülki idare amirlerinin başkanlığında, Türk Hava Yolları, Emniyet Müdürlüğü ve havaalanı işletmesinin temsilcilerinden oluşan ‘Seyahat İzin Belgesi’düzenlemesine başlayacak. Düzenlenen seyahat izin belgelerinin, Türk Hava Yolları ile elektronik ortam da paylaşılması için İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından ivedik olarak gerekli sistem kurulacak. 199 Çağrı Merkezi ve İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi faaliyete geçene kadar gelecek olan seyahat izin belgesi taleplerinin Başvuru Masalarından karşılanması için valiler ve kaymakamlar tarafından gerekli tedbirler(seyahat izin kurallarının sayısını,personelinin arttırılması vb.) gecikmeksizin alınacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 199 çağrı numarası üzerinden, taleplerin hızlı bir şekilde alınması ve karşılanması için yeteri kadar çağrı alıcının görevlendirilmesi sağlanacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.