Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 11:45:00

Pepee ve Şuşu çocukları evde whatsapp ile bilgilendirecek

Düşyeri, çocukların evde geçirecekleri süreçte onları sağlıklı ve doğru bilgilendirmek ve kaygı seviyelerini düşürmek amacıyla “Alo Şuşu” WhatsApp çocuk bilgi hattını kullanıma açtı. Çocuklar ve ebeveynler, alosusu.dusyeri.com web adresi üzerinden veya 0530 418 17 83 nolu telefon üzerinden WhatsApp grubuna dahil olarak sesli veya yazılı mesaj atıp, merak ettikleri konular hakkında soru sorup cevap alabilecekler. Çocuklar ayrıca Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç’in sesinden, salgın ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda “Şuşu ve Pepee’nin” bilgilendirmelerini de dinleyebilecekler. Alo Şuşu Bilgi Hattı’nda Pepee ve Şuşu dışında diğer Düşyeri TV karakterleri de yer alıyor.

İçerikler, Klinik Psikolog Yasemin Meriç ve İstanbul Üniversitesi Üstün Potansiyelli Çocuklar Bölümü Öğretim üyesi Dr. Ayça Konik’in de bulunduğu uzmanların yönlendirmesiyle hazırlanıyor. Böylece çocukların salgın hastalıklar ve Koronavirüs salgınıyla ilgili olan kaygıları giderilmeye ve onların süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabilmelerine yardımcı olmaya çalışılıyor.

Ayşe Şule Bilgiç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çocuklarımız bizim için çok önemli ve değerli. Pepee ve Düşyeri’nin diğer karakterlerini seviyor ve onlara güveniyorlar. Süreci anne babalarının yerine sevdikleri karakterleri dinleyerek öğrenmeleri onları daha fazla rahatlatacaktır. Tüm anne babalar lütfen çekinmeden çocuklarının ‘Alo Şuşu’ grubuna dahil olmalarına yardımcı olsunlar. Böylece hep birlikte bu süreci en doğru ve sağlıklı şekilde atlatacağız.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.