Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-05 15:19:00

Sömestr döneminde bilet satışları 2 kat artış gösterdi

Sömestr tatilini hem aile ziyaretleriyle hem de gezi planlarıyla değerlendirmek isteyenler, aralık ve ocak ayındaki bilet satışlarında önemli bir artışa sebep oldu. Sömestr başlamadan hızla tükenen biletlerin yanı sıra son dakika plan yapanlarla birlikte tatil boyunca da bilet satışları artış gösterdi.

İki kat fazla bilet satıldı

Okul tatillerinin bayramlarla birlikte Türkiye’de turizm ve ulaşım sektörünü en çok hareketlendiren etkenlerden olduğunu vurgulayan online bilet satış sitesi obilet.com’un CEO’su Yiğit Gürocak; Kasım ayındaki ara tatilde yaşadığımız yoğunluk sonrasında sömestr tatilinin de bilet satışlarını artırdığını görüyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışı adreslere yapılan seyahatlerle geçen yılın aynı dönemine oranla iki kat fazla bilet satışı gerçekleştirdik” dedi.

Yolcular geçen yıla göre %17 daha fazla harcadı

Ocak ayında satılan biletlere bakıldığında vatandaşların Türkiye içinde otobüsle en düşük 30 TL en yüksek 200 TL’ye bilet bulduğunu, yurt içi uçak biletlerinde ise fiyatların 150 ve 400 TL aralığında değiştiğini ifade etti. Gürocak; “Sömestr dönemi özelinde baktığımızda ocak ayında bilet fiyatlarında Aralık ayına göre yüzde 11’lik bir artış yaşandı. 2019’un aynı dönemiyle kıyasladığımızda ise seyahat edenler enflasyona bağlı olarak biletlerini yüzde 17 daha yüksek fiyattan satın aldı” dedi.

Alışveriş ve eğlence için büyük şehirlere akın

Ailelerin sömestr tatilinde hem alışveriş yapmak hem de çocuklarıyla eğlenceli ve kültürel aktiviteler yapabilmek için büyük şehirlere seyahat ettiğini vurgulayan Gürocak; “Alışveriş merkezleri, eğlence parkları, müzeleri ve tarihi eserleriyle öne çıkan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler, aileler tarafından tatil döneminde sıklıkla tercih ediliyor. Eskişehir ve Balıkesir’deki Manyas Kuş Cenneti de çocuklarla tatil söz konusu olduğunda ilgi gören destinasyonlar arasında yer alıyor” dedi.

Gürocak kayak merkezlerinin de her yıl olduğu gibi sömestr tatiliyle daha da kalabalıklaştığını söyleyerek; “Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken gibi popüler kayak merkezilerinin yanı sıra bu yıl Erciyes, Davraz, Sarıkamış ve Saklıkent gibi eskiden çok tercih edilmeyen yerlere de bilet satışları arttı. Yurt dışında ise Bulgaristan’da yer alan Bansko ve Pamporovo kayak merkezlerine ilgi artıyor” dedi.

obilet.com hakkında:

obilet.com Türkiye’nin En Seçkin Otobüs Firmalarını bünyesine katarak, kullanıcılarına; en iyi firmaları kıyaslama ve kendilerine en uygun otobüs ve uçak biletini bulma imkanı amacıyla 2012 yılında kuruldu. 2015 yılında Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital şirketleri tarafından yatırım alarak, grup şirketleri bünyesine katıldı. Kurulduğu günden bu yana toplam ziyaret sayısı 400 milyona ulaşan obilet.com, pek çok seyahat şirketini geride bırakarak Türkiye sıralamasında en çok ziyaret edilen siteler arasında yer alıyor. obilet’in 2,5 milyon kullanıcı tarafından indirilen Mobil Uygulamaları ise 2015 yılında MasterCard tarafından Avrupa’nın En İyi Seyahat Uygulaması seçildi.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.