Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-10 10:16:00

Dış ticaretin kadın yıldızları ödüllendirildi

Törende DEİK Kamerun İş Konseyi Başkanı Aygen Yenigün, TOGO İş Konseyi Başkanı Berna Akyıldız, Kosova İş Konseyi Başkanı Merve Özer Yılmaz, Meksika İş Konseyi Başkanı Nazlı Dereli Oba, Brezilya İş Konseyi Başkanı Nihal Kayar, Kanada ve Hollanda İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ ve Zümrüt Doyuran Dış Ticaret Yıldızları seçildi.

 

Ödülleri öncesinde konuşma yapan ticaret elçileri Türkiye ile Balkanlardan Afrika’ya farklı ülkelerin ilişkilerini güçlendirdiklerinin altını çizdi. Aygen Yenigün sahraaltı Afrika ile iş yapmanın inceliklerinin öğrencilerle paylaşırken, en önemli noktanın sabretmek olduğunu söyledi.

Berna Akyıldız ise “Dünyanın gönlü sahraaltı Afrika’da. Sahraaltı Afrika’nın gönlü bizde. 1 trilyon dolar dış hacmi olan Afrika ile son bir yılda ticaret hacmimizi yüzde 40-45 artırarak 22 milyar dolara çıkarttık” dedi.

 

İhracatçı Firma Sayısı Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 9,3 Artış Kaydetti

Etkinliği düzenleyen İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayşenur Topçuoğlu kazananları tebrik ettiği konuşmasını ihracat rakamlarımız hakkında bilgi vererek tamamladı: “İhracatımız 2019 yılında Cumhuriyet Tarihimizin en yüksek ihracat rakamı olan 180,5 milyar dolara ulaştı. Bu kapsamda, 2019 yılında ihracat ailemiz genişledi ve her ay ortalama 1.500’e yakın yeni ihracatçı eklenerek ihracatçı firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9,3 artış kaydetti. Bu rakamlara ulaşılmasında iş konseylerimizin kadın başkanlarının payı büyük.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.