Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-30 11:32:00

VakıfBank’tan vergi ödemelerine özel yeni çözümler

Müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunan VakıfBank, yenilikçi ürünleriyle vergi ödemelerini hızlı ve güvenli yapmak isteyenlerin yanındaki güç olmaya devam ediyor. VakıfBank’ın ticari faaliyette bulunan tüm firmalar ve bireysel mükelleflere sunduğu altı farklı sorgulama yöntemiyle tüm vergi borçları rahatlıkla sorgulanabilirken gelir, geçici ve kurumlar vergisi ile harç, ceza ve amme alacağı niteliğindeki borçlar, VakıfBank’ın özel ödeme seçenekleriyle hızlı ve kolay bir şekilde ödenebiliyor.

 

VakıfBank, vergi ödemelerinde sunduğu özel hizmetleriyle mükelleflerin yanındaki güç olmaya devam ediyor. Ticari ve bireysel segmentteki VakıfBank müşterileri ve tüm vergi mükellefleri,T.C. kimlik, vergi kimlik, tahakkuk, plaka, Tüketici Hakem Heyeti ve Kamu Alacağı Tahsilat Platformu Referans numaraları ile vergi, resim, harç ve ceza borçlarını ödemelerini sorgulayabiliyor. Şube ve dijital kanallarda mükelleflere 18 farklı ödeme imkânı sunan VakıfBank, sektörde vergi sorgu ve ödemelerine toplamda 32 farklı seçenekle de en geniş çözümü sunuyor.

Mükelleflerin hayatı kolaylaşıyor

Ticari ve bireysel tüm mükelleflerin hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirten VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol, “VakıfBank’ta vergi tahsilatları, şube, internet bankacılığı, VakıfBank mobil, ATM, çağrı merkezi, düzenli ödeme, toplu ödeme barkod, VakıfPay, SMS, e-posta, toplu vergi ödeme, SFTP, online web servis, kredi kartı, bankomat kart ve VakıfTax ( Vergi Kart) gibi seçeneklerle yapılabiliyor. Özellikle dijital alandaki yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle mükelleflerin hayatını kolaylaştırıyoruz. Mesai saatine bağlı kalmaksızın tüm kanallarımızla müşterilerimizin hızlı ve kolay şekilde vergi ödemelerini sorunsuz yapmalarını sağlıyoruz” dedi.

VakıfPay ile vergi ödeme

VakıfBank’ta bulunan alternatif ödeme yöntem ve kanallarıyla ilgili bilgi veren Akyol, “VakıfPay ürünümüz ile vergi ödemelerinde bir ilke imza atıyoruz. VakıfPay kullanan müşterilerimiz, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesi üzerinden kart bilgilerini paylaşmadan, hafta sonları ve resmi tatiller dâhil olmak üzere MTV’den trafik cezasına, yurt dışı çıkış harcından gelir vergisine kadar tüm vergi ve harç ödemelerini yapabiliyor. Kredi kartı kullanmayan VakıfBank müşterileri de VakıfPay ile rahatlıkla işlemlerini gerçekleştirebildikleri gibi tüm müşteriler, ihtiyaç halinde anında kredi kullanma imkânına da sahip oluyor” dedi.

 

 

Vergiye özel kart: VakıfTax

Gümrük ve Emlak vergileri dışında kalan ve Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan tüm vergi tahsilatları için yeni bir ödeme ürünü olan VakıfTax Kartı hayata geçirdiklerini belirten Akyol, bu kartın bağlı olacağı ve gerekli durumlarda ek limit kullanımını da sağlayan hesaba para yatırılarak VakıfBank kanalları ve gib.gov.tr potalındaki sanal POS üzerinden vergi ödemelerinin yapılabildiğini kaydetti.

Vergide otomatik ödeme modeli

Hazım Akyol, şube, internet bankacılığı, VakıfBank Mobil ve ATM kanalıyla ödeme yapan müşterilerin, hesaplarından düzenli ödeme talimatı vererek vergilerini ödeyebildiklerini, MTV ödemeleri de dâhil tüm vergi ödemeleri için otomatik ödeme talimatı vererek vade tarihini takip etme ya da gecikmeye düşme gibi sorunları ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

SMS İle Vergi Tahsilatı

Mükelleflerin vergi ödemelerini hızlı ve pratik yapabilmeleri için getirilen yeniliklerden bahseden Akyol, SMS ile vergi ödeme hizmetini devreye aldıklarını da belirtti. Akyol, “Şifreli bir uygulama kullanmak istemeyen müşterilerimiz, yetkilendirecekleri bir mobil telefondan ödeme gerçekleştirebiliyor. Mükelleflerin 7 gün 24 saat işlem yapabilmeleri için VakıfBank’ın ücretsiz SMS servisi 6757’ye SMS göndermeleri yeterli oluyor. Bu kanalla vergi ödemesi tamamlandıktan sonra, dekont ve vergi tahsil alındısı müşterinin sistemde tanımlı e-posta adresine iletiliyor” dedi.

ATM’den vergi tahsilatı

VakıfBank müşterisi olsun olmasın tüm mükellefler, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV), Pasaport Harcını, Pasaport Değerli Kağıt Bedelini, Yurtdışı Çıkış Harcını, Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonu Harcını ve Kimlik Kartı Satış Bedelini plaka veya T.C. Kimlik Numarası ile VakıfBank ATM’lerinden ödeyebiliyor.

Mobilden barkod okuma sistemi ile vergi tahsilatı

Yeni bir uygulama olarak geliştirdikleri barkod ile vergi ödeme hizmeti hakkında da bilgi veren Hazım Akyol, “Çok yakın zamanda devreye alacağımız bu uygulama ile VakıfBank Mobil kullanıcıları, hiçbir veri girişi yapmadan, bağlı oldukları vergi dairelerinden ya da GİB İnternet Vergi Dairesi’nden alacakları ‘Vergi Tahakkuk Fişi’nde bulunan barkodu, VakıfBank Mobil uygulamasına okuttuktan sonra tahsilat işlemini hatasız ve kolayca tamamlayabilecek. Ayrıca yine aynı tahakkuk fişindeki numara ile VakıfBank Mobile ve internet bankacılığından da ödeme yapmak mümkün” dedi.

TC Kimlik ve Vergi Kimlik Numarası ile vergi tahsilatı

Bir diğer yenilikle de VakıfBank müşterileri, tüm vergi, harç, resim ve ceza ödemelerini sadece T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bilgilerini girerek kolaylıkla tahsilat yapabilecekler. Bu yöntem sayesinde mükelleflerin tüm vergi borçları, tek bir ekranda görüntülenebileceğinden mükelleflerin farklı borçları için ayrı ayrı borç sorgulaması yapılmasına ihtiyaç duyulmayacak. Bu yöntem öncelikle şubelerde, önümüzdeki günlerde de İnternet Bankacılığı, Vakıfbank Mobil, ATM, Çağrı Merkezi kanallarından kullanılabilecek.

Kurumsal firmalara özel çözümler

VakıfBank, kurumsal ve ticari segmentteki müşterilerinin vergi tahsilatlarında da hızlı ve pratik çözümler sağlayabilmek adına toplu vergi ödeme, SFTP ile vergi ödeme, online web servis ile vergi ödeme, toplu ödeme yöntemleri şeklinde pek çok alternatif sunuyor;

  • Toplu Vergi Ödeme Sistemi: Firmanın tahakkuku oluşmuş vergi ödemeleri, beyannamesi oluşmuş gümrük vergisi ödemeleri ve MTV ödemeleri, VakıfBank’taki bankomat hesaplarından otomatik olarak dosya transferi yoluyla gerçekleştiriliyorBu sistem sayesinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Gümrük Vergisi başta olmak üzere tahakkuk numarası bulunan tüm vergilerinin ödemesi tek tuşla toplu şekilde hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
  • Online Vergi Tahsilatı: “Vergi tahsilatlarının daha kolay tamamlanması ve çok sayıda vergi ödemesi talimatı bulunan ve yazılım entegrasyonu yapabilen firmaların kendi yazılım programları üzerinden Motorlu Taşıt Vergisi, trafik cezası ve tahakkuk numarası olan diğer vergileri anlık olarak borçlarını sorgulayıp ödeyebilmeleri için Online Vergi Ödemeleri ürünü geliştirildi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.