Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-30 14:18:08

2. Ulusal Hikaye Yarışması için son gün 31 Mart

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Sait Faik Hikaye Yarışmasına başvurular sona eriyor.

1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 15 yaş üzerinde herkes katılabiliyor. Ayrıca yurt dışından da yarışmaya katılım mümkün olacak.

Yarışmaya 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların katılabileceği gibi her yarışmacı, yarışmaya en çok 1 hikâyeyle katılabilecek. Daha önce herhangi bir yarışmadan derece almış hikayelerle başvuru yapılamaz. Başvuru koşulları www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

Şehrin simge isimlerden olan ve Türk edebiyatında önemli bir yer edinen Sait Faik Abasıyanık’ın anılarını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmanın konusu “Ağaçlar” hikayeleri olacak. Şairin de şiir ve romanlarında sıklıkla kullandığı temalardan birisi olan ağaçlar hikayeleri yarışmanın ödüllerini belirleyecek.

Son başvurunun 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edeceği yarışmada, 1 Nisan -7 Mayıs 2023 tarihinde seçici kurul değerlendirmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanması ile birlikte, 11 Mayıs 2023’te yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın sonuçları aynı zamanda www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.

Ödüller:

Birincilik ödülü: 8.000 TL

İkincilik ödülü: 5.000 TL

Üçüncülük ödülü: 3.000 TL

Mansiyon ödülü (3 adet): 2.000 TL


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberajans24.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.